Zeci de poliţişti, pompieri şi jandarmi, avansaţi în grad de 1 decembrie

499

Ca în fiecare an, Ziua Naţională a României a reprezentat un dublu motiv de sărbătoare pentru zeci de poliţişti, pompieri şi jandarmi din judeţ care au fost avansaţi în grad.

Cele mai multe avansări s-au făcut în rândul cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, cu prilejul Zilei Naţionale a României au fost avansaţi în grad 12 ofiţeri şi 13 agenţi de poliţie, o parte la termen, o parte înainte de expirarea stagiului minim în grad. Şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj s-a lăsat cu avansări în grad înainte de termen, de Ziua Naţională a României. „Cu prilejul Zilei Naţionale a României, trei ofiţeri, şase subofiţeri şi un maistru militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj au fost avansaţi înainte de expirarea stagiului minim în grad, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

DSC09396Activitate festivă la IJJ Gorj
Avansări în grad s-au făcut şi la Jandarmeria Gorj. Miercuri, pe platoul inspectoratului, a fost desfăşurată o activitate festivă coordonată de către conducerea unităţii, în cadrul căreia un ofiţer şi opt subofiţeri jandarmi au fost avansaţi în grad, toţi înaintea expirării stagiului minim. Alte zeci de cadre militare au fost recompensate cu mulţumiri şi felicitări. „Au fost prezentate întregului personal din comandamentul de unitate mesajele transmise din partea ministrului Afacerilor Interne – Petre Tobă şi a inspectorului general al Jandarmeriei Române, general maior dr. Mircea Olaru, şi au fost prezentate Ordinele de înaintare în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru rezultate deosebite avute în activitatea desfăşurată. Totodată, a fost prezentat şi Ordinul inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, prin care au fost recompensaţi cu mulţumiri şi felicitări pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, un număr de 175 de cadre militare (ofiţeri şi subofiţeri), precum şi patru personal contractual. Potrivit prevederilor legale şi regulamentelor militare în vigoare, jandarmii pot fi înaintaţi în grad înainte de termen, de Ziua Armei şi la 1 decembrie”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here