Zeci de mii de pui morți la Avi Instant

568

Ferma avicolă de la marginea municipiului trece printr-o nouă perioadă de criză, după ce patronii săi au fost puși sub acuzare și trimiși în judecată de către anchetatori pentru o evaziune fiscală de circa un milion euro. Inspectorii sanitar-veterinari și cei de la Garda de Mediu au descoperit, ieri, nu mai puțin de 30.000 de pui morți în crescătoria de păsări, halele în care sunt ținuți pui fiind neîngrijite de nimeni de aproape 3 săptămâni. Puii au și ei cam 3 săptămâni, vasele pentru mâncare și apă fiind găsite goale, semn că nimeni nu le-a dat să mănânce în această perioadă. O firmă de specialitate a fost chemată de la Craiova pentru a veni să ridice leșurile păsărilor, inspectorii veniți în control neavând cu cine să discute la sediul administrativ al fostei Avicola. Societatea, transformată în Avi Instant, a trecut ciclic prin perioade de criză, diminuându-și personalul și cota de piață cu fiecare schimbare a acționariatului. Compania era administrată în ultimii ani de oameni de afaceri de origine iraqiană, implicați însă în dosarul penal în care șefii mai multor ferme avicole din țară, de origine arabă, sunt acuzați că au păgubit statul român cu peste un milion euro.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Supermarketurile straine, aduse de citiva ani in oras, au ingropat financiar activitatea Avicolei din Tg. Jiu, cu preturi carora niste firme mici, cu o baza materiala veche si nemodernizata, la preturile actuale ale gazelor, nu putea sa reziste concurentei.Puii morti sint rezultatul acestei situatii, fiindca ei nu puteau fi nici vinduti – daca nu aveau hrana, de teama de a nu contamina pasarile gospodariilor populatiei.Odata cu cele 4 supermarketuri straine, aduse in oras, s-a distrus si ceeace mai era activitate agricola, comert rominesc si mica industrie,Si comerciantii ajung treptat in stare de faliment!Iata ca politica economica a orasului, a adus pierderea a 12- 13.000 de locuri de munca in ultimul an si ceva – iar investitorii fug de Gorj. Motivul este ca politicienii PSD sint interesati sa faca praful si pulberea din economie, incit toti locuitorii sa devina ,,intretinuti sociali”, care sa voteze acest partid.Puii sint de fapt victimele acestui mod de a face politica, si mai putin rautatii sau incapacitatii unor adminsitratori de firma:Avi-Instant…

  2. DUMNEZEU NU BATE CU BATA !!
    IMI PARE RAU NUMAI DE BIETII PUI. DE OAMENI INSA NU, CACI NU AU STIUT SA CONDUCA ACEASTA UNITATE IN FRUNTE CU ADMINISTRATORUL SECOTA ANA.
    AU PLECAT INGINERI DE SPECIALITATE BUNI DAR D-NA SECOTA A PREFERAT SA DEA CONDUCEREA FERMELOR PE MANA UNUIA CARE NICI SA SCRIE GRAMATICAL NU STIE.
    SPER CA ORGANELE IN DREPT,INCLUSIV POLITIA ECONOMICA SA FACA ANCHETE RIGUROASE CACI ASEMENEA FAPTA TREBUIE PEDEPSITA.CRED CA SI DNA-UL AR TREBUI SA SE AUTOSESISEZE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here