Zeci de gorjeni urmează cursurile Camerei Agricole Judeţene

364
agricultorCamera Agricolă Judeţeană Gorj are în derulare trei cursuri pentru gorjenii doritori să aibă o acreditare în unul dintre domeniile agriculturii.

Dintre cele trei cursuri, două sunt de apicultori şi se desfăşoară la sediul Camerei Agricole Gorj din municipiul Târgu-Jiu, iar unul la Motru. Cel de la Motru este de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale şi a debutat pe 7 martie, iar data încheierii este de 31 iulie. De asemenea, cele de apicultor au început pe 20 februarie şi se vor încheia pe 21 mai.
De la începutul acestui an şi până în prezent, Camera Agricolă Judeţeană Gorj a finalizat cinci cursuri de calificare, două de floricultor, unul de pomicultor, altul de apicultor, precum şi unul de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale.
Taxa cursului, 370 de lei
În general, în afară de cursul de pomicultor la care cursanţii au fost în număr de 15, fiecare din toate celelalte cursuri a fost absolvit de aproape 40 de persoane. Durata cursurilor este de trei până la şase luni. De asemenea, tariful, stabilit de Consiliul Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află Camera Agricolă Judeţeană, este de 370 de lei pentru fiecare cursant.
Oferta de cursuri a Camerei Agricole Gorj este prezentată prin reţeaua de centre locale din judeţ, dar şi datorită foştilor cursanţi. „Mulţi dintre ei vin, fac cursurile, iar apoi îşi informează şi cunoştinţele. Mai ales că, cei care doresc să beneficieze de fonduri europene prin măsurile stabilite de Ministerul Agriculturii, trebuie să se autorizeze imediat după ce proiectele le-au fost aprobate pentru a avea astfel calificare în domeniu”, a declarat Alin Petrică, consilier juridic în cadrul Camerei Agricole Judeţene.
Unitatea are activitate pe toată raza judeţului prin intermediul celor 15 centre locale din localităţile Polovragi, Baia de Fier, Prigoria, Bengeşti-Ciocadia, Scoarţa, Hurezani, Stejari, Cruşeţ, Băleşti, Vagiuleşti, Peştişani, Tismana, Turcineşti, Stăneşti şi Crasna.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here