Zeci de elevi și studenți, în practică la Jandarmeria Gorj

1062

Nouă studenți din cadrul Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” București și 59 de elevi ai Școlii Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica”, din Drăgăşani, se află, în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj. ”Sunt în anul II, la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Academiei de Poliție. Mi-au fost insuflate activitățile specifice Jandarmeriei încă din copilărie, însă asta nu mi-a influențat decizia. În mare parte am fost ghidată de prestigiu, siguranță și încredere. Tatăl meu este cadru al acestei instituții”, a mărturisit Emanuela Olariu.

Tinerii, elevi și studenți, pun în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs. Unul dintre ei, Eugen Bănățeanu, a participat chiar și la o misiune de prindere a unor hoți de lemne, în această săptămână. ”Am participat la o misiune de ordine publică. Am fost anunțați prin dispecerat de către cei de la Poliție că în pădure se află două persoane care sustrag material lemnos, fără autorizație. Am ajuns acolo. I-am prins în flagrant, tăiaseră în jur de un metru cub de material lemnos. A fost palpitant. Am avut siguranță, pentru că au fost colegii mai mari care m-au susținut. Nu mi-a fost deloc teamă. Este prima misiune și m-a încurajat să merg mai departe”, a spus Eugen Bănățeanu.

”În cadrul unității noastre, în această perioadă, până pe 8 mai, pe parcursul a 80 de zile lucrătoare, se află în stagiul de practică un număr de 59 de elevi, din anul I de studiu, de la Școala Militară de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica”, din Drăgăşani și un număr de nouă studenți, care se află în stagiul de practică, din data de 12 februarie până pe 9 martie, inclusiv”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj. Celor nouă studenţi din anii de studiu I, II şi IV li se va alătura, pe 19 februarie, un student din anul III, care va fi repartizat în cadrul unei structuri de ordine publică, acesta aflându-se în prezent la un stagiu de pregătire în cadrul Jandarmeriei Montane Sinaia.


Toţi studenții vor fi evaluați de către o comisie stabilită la nivelul unității, iar rezultatele obținute vor fi transmise la Academia de Poliţie, la fel ca și în cazul elevilor.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here