Zeci de controale pentru angajatorii târgujieni

297

itmÎn ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 24 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

Astfel, patru societăţi care aveau la lucru 10 persoane fără carte de muncă, dintre care nouă femei, au fost sancţionate cu suma de 38.000 lei. „Am controlat două unităţi de produse alimentare, o croitorie şi o frizerie, toate din municipiul Târgu-Jiu. În cadrul acestor controale, reprezentanţii Compartimentului Relaţii de Muncă au urmărit şi alte aspecte legate de nedepunerea registrului în format electronic la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a ştatelor de plată, a deciziilor de încetare, modificare, suspendare a contractelor individuale de muncă”, ne-a declarat Gheorghiţă Cuzma, purtător de cuvânt al instituţiei. În cazul acestor nereguli, 11 angajatori târgujieni au fost nevoiţi să plătească amenzi a căror sumă a fost de aproape 40.000 de lei.

De altfel, şi alţi angajatori târgujieni, mai exact patru, au fost amendaţi cu suma de 4.000 de lei pentru nerespectarea Legii 319/2006 privind normele metodologice de aplicare a prevederilor legate de securitatea şi sănătatea de muncă.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here