Zeci de brăduţi tăiaţi degeaba

362
braziZeci de brazi au rămas în acest an nevânduţi, din cauza preţurilor destul de piperate. Comercianţii au mai aşteptat clienţi şi după data de 25 dar aceştia nu s-au mai înghesuit. Nici Direcţia Silvică nu a reuşit să îi comercializeze pe toţi, o parte din aceştia urmând a fi valorificaţi în alt fel.

Pentru a atrage clienţii, inclusiv Moş Crăciun şi-a făcut apariţia şi a început să vândă brazi, la preţuri de criză. Mai mici, mai mari, brazi sau molizi, oferta a fost destul de variată, dar nu a prea avut cine să cumpere. Mulţi gorjeni au renunţat să mai cumpere brad de Crăciun în acest an, preferând să împodobească fie unul artificial, fie să ia câteva crenguţe de la comercianţi, care să aducă, totuşi, mirosul de brad în casă, de Sărbători. Aşa se face că vânzările au fost destul de scăzute în acest an, reducerile fiind o ultimă şansă pentru comercianţi. Însă nici acestea nu au adus clienţii în număr foarte mare.
Araci din brazii nevânduţi
Nici Direcţia Silvică nu a reuşit să comercializeze toţi brazii. Astfel, potrivit directorului Gheorghe Novac, anul acesta au fost scoşi la vânzare 1250 de brazi care au fost comercializaţi în totalitate, dar şi încă 200 care au fost obţinuţi din confiscări. Pentru că acţiunile în urma cărora aceştia au fost procuraţi au avut loc în perioada 25 – 26 decembrie, aproximativ 50 dintre aceştia nu şi-au mai găsit cumpărător. Novac a declarat că brazii cu pricina vor fi valorificaţi altfel, anume cetina se va vinde comercianţilor din cadrul florăriilor sau operatorilor economici care se ocupă cu aranjamente florale, iar partea lemnoasă va fi vândută drept araci.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here