Zece premii I pentru elevii Şcolii Populare de Artă la Festivalul „Regio Fest Slatina”

761

Rezultate de excepţie pentru elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu la prima ediţie a Festivalului-concurs „Regio Fest Slatina”. Aceştia au reuşit performanţa de a se întoarce acasă cu nu mai puţin de zece premii I. Pe lângă aceste zece premii, elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au mai adus la Târgu-Jiu două premii II şi un premiu III.

În perioada 16 – 18 octombrie, în Olt s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului-concurs „Regio Fest Slatina”, festival dedicat exclusiv elevilor şcolilor populară de artă din întreaga zonă a Olteniei. În cadrul celor 11 secţiuni ale concursului (teatru, balet, dans modern şi popular, muzică clasică vocală şi instrumentală, muzică uşoară şi populară, meşteşuguri populare şi pictură) au fost acordate peste 70 de premii, constând atât în diplome şi trofee, dar şi în bani. Din Gorj, au mers la Slatina 35 de elevi şi profesori ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, aceştia 2reuşind performanţa de a-şi adjudeca cam toate premiile importante. „Elevii noştri au reuşit să obţină zece premii I, două premii II şi un premiu III, precum şi diplome de participare. Vreau să-i felicit pe elevi şi pe instructorii acestora, care au depus o muncă susţinută de-a lungul timpului pentru a reuşi împreună să arate că talentul trebuie şlefuit, talentul trebuie să fie recunoscut”, a declarat Alexandru Bratu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Patru premii la secţiunea „teatru”
3Patru dintre premii au fost obţinute de elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu la secţiunea „teatru”, secţiune la care au participat cu spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă”. Andrada Marilena Dobre a fost declarată cea mai bună actriţă într-un rol secundar, iar premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal i-a revenit Alexandrei Cheroiu. Ambele eleve sunt pregătite de actorul George Drăghescu. La aceeaşi secţiune, elevii Şcolii Populare de Artă au mai obţinut încă două premii: premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiul pentru coloana sonoră. „Am obţinut premiul pentru cel mai bun monolog şi, alături de colega mea, premiul pentru cel mai bun spectacol. Sunt mândră de ceea ce am obţinut deoarece am aflat de acest festival cu două săptămâni înainte de participare. Am avut o muncă intensivă, de 4 – 5 ore pe zi, iar rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor”, a spus Andrada Dobre. „Nu foto 017premiul este important, ci evoluţia modului de lucru şi punctul în care s-a ajuns în momentul în care am fost acolo şi le-am arătat oamenilor de ce suntem acolo şi ce vrem să spunem”, a completat colega sa, Alexandra Cheroiu.

Trei premii la secţiunile de dans
Fie că este vorba de balet, de dans modern sau dansuri populare, elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu reuşesc să impresioneze la fiecare concurs la care participă. În cazul Festivalului „Regio Fest”, formaţia de dansuri a Ansamblului „Maria Lătăreţu”, instruită de maestrul coregraf Ştefan Mirulescu, a obţinut locul I la secţiunea „dans popular”. Tot pe locul I s-au clasat şi membrii trupei „Galactik Crew”, la secţiunea „dans modern”. Şi colegii lor mai tineri de la „Galactik Crew Junior” au obţinut un loc I, însă la secţiunea „balet”. Ambele trupe sunt pregătite de profesorul Camelia Costea.

Cinci premii I la secţiunile de muzică
Elevii Şcolii Populare de Artă s-au clasat pe primele locuri şi la secţiunile de muzică din cadrul festivalului. Yasmine Polacek, de exemplu, a obţinut locul I la secţiunea „canto clasic”. „A fost o experienţă de neuitat, mai ales că acesta a fost primul concurs la care am cântat muzică clasică. Sper să repet această experienţă”, a declarat aceasta. O altă elevă a Şcolii Populare de Artă, Bianca Croitoru, pregătită de profesorul Viorica Sârbu, a obţinut locul II la secţiunea „instrument clasic – pian”, în timp ce două colege de-ale sale, Irina Cernica şi Loredana Fieraru, ambele pregătite de profesorul Sorin Bivolaru, au obţinut locul I la secţiune „muzică uşoară”, categoriile 12-14 ani, respectiv 15-20 ani. „Ne bucurăm că Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu a fost reprezentată la secţiunea „muzică uşoară” la cele mai înalte culmi. Acesta este rodul unei munci de colectiv. În primul rând meritul le revine elevilor noştri. Nu avem decât să rămânem şi pe viitor consecvenţi în ceea ce priveşte câştigarea de noi şi noi trofee pentru Şcoală”, a spus profesorul Sorin Bivolaru. Şi la secţiunea „canto popular” reprezentanţii Şcolii Populare de Artă au reuşit să-şi adjudece două premii. Maria Mihăilă a obţinut locul II la categoria 9-14 ani, în timp ce colega sa, Cosmina Ungureanu şi-a adjudecat premiul I la categoria 15-18 ani. „A fost o experienţă foarte plăcută, a fost foarte frumos şi iată că am venit cu premii mari acasă”, a spus Cosmina Ungureanu. „A fost un concurs frumos şi mă bucur că am putut participa”, a spus şi Maria Mihăilă. Ambele eleve sunt pregătite de profesorul Camelia Argint. „Am fost alături de aceşti copii de joi şi până sâmbătă, când s-a încheiat festivalul. Nu a fost un festival uşor ţinând cont că au foto 025participat toate şcolile populare de artă din zona Olteniei dar încă o dată am demonstrat că Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu este şcoala numărul 1 pe raza Olteniei, fapt dovedit de premiile pe care le-am obţinut la fiecare secţiune în parte. Unde mergem obţinem premii importante. M-am bucurat pentru fiecare în parte. Emoţiile sunt foarte mari pentru că le trăieşti pentru fiecare în parte şi te bucuri pentru fiecare elev în parte, chiar dacă nu este elevul tău. Sunt elevii şcolii şi atunci trebuie să ne bucurăm cu toţii”, a declarat aceasta.

Cel mai tânăr participant, cel mai important premiu
foto 036Denis Gogan are 11 ani, este din Motru şi a fost cel mai tânăr concurent de la secţiunea „instrumente populare – vioară”, secţiune care nu s-a desfăşurat pe categorii de vârstă, asta însemnând că participanţii au avut vârste cuprinse între 11 şi 40 de ani. Asta nu l-a împiedicat însă să obţină premiul I. „A fost un festival foarte frumos, mi-a plăcut. Toţi concurenţii au fost foarte buni. A fost o experienţă de neuitat”, a declarat acesta. Denis este pregătit de profesorii Gavril Feraru şi Narcis Iacob, până în prezent reuşind să se claseze pe primul loc la toate concursurile la foto 035care a participat. „Denis Gogan este elevul meu de la 6 ani şi ceva. Aveam probleme cu el când era mic că plângea din orice. Are cinci premii I la concursuri naţionale. Sunt mulţumit de el şi îi doresc ca în continuare să o ţină tot aşa”, a spus profesorul Gavril Feraru. Şcoala Populară de Artă şi-a mai adăugat în palmares şi un premiu III, obţinut de foto 041eleva Ana Drăghescu, la secţiunea „meşteşuguri”, precum şi o diplomă de participare, obţinută de elevul Albert Vochescu la secţiunea „instrumente populare – caval-nai”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here