Zece firme de jocuri de noroc, amendate de poliţişti

127

Paisprezece firme care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc au fost verificate săptămâna trecută de poliţiştii gorjeni. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

În cursul zilei de 8 noiembrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari şi Poliţiei Municipiului Motru au desfăşurat activităţi de verificare a respectării legalităţii activităţilor comerciale şi a legislaţiei în domeniul jocurilor de noroc pe raza oraşului Rovinari şi municipiului Motru. În timpul acestei acţiuni, poliţiştii au verificat 14 agenţi economici, 10 dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 58.000 de lei. „Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.000 de lei, din care 8 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi 2 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar ca măsuri complementare, au confiscat suma de 956 lei a cărei provenienţă nu a putut fi justificată de către agenţii economici verificaţi”, a anunţat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Dosar penal pentru un patron din Motru
Tot în cursul acestei acţiuni, poliţiştii au constatat o infracţiune şi au indisponibilizat un aparat electronic de joc tip slot-machine. Acesta îi aparţinea unui agent economic cu punct de lucru în municipiul Motru şi a fost confiscat după ce poliţiştii au descoperit că la aparat fusese conectat un dispozitiv artizanal de natură să influenţeze memoria aparatului şi de a diminua şansele de câştig. În cauză a fost întocmit dosar penal.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here