Zăpada care a început să cadă încă de marţi noaptea a pus din nou pe jar drumarii, însă a smuls mii de înjurături, din partea celor aflaţi la volanele autoturismelor, care nu-i mai ascultau, odată intrate în contact cu neaua de pe carosabil. Oamenii spun că utilajele Secţiei de Drumuri Naţionale şi-au făcut apariţia abia în jurul prânzului.
Drumurile din judeţul Gorj au dat bătăi de cap şoferilor, ale căror autoturisme au derapat, pe stratul de zăpadă aşezat încă de noaptea. Majoritatea celor prinşi în trafic au dat vina pe drumari, pe care i-au acuzat că nu au intervenit în timp util. Directorul unităţii de la Târgu-Jiu a Agenţiei de Drumuri Naţionale, Dumitru Leuştean, a declarat că, în opinia sa, circulaţia se desfăşoară normal, pentru această perioadă a anului. Leuştean a mai afirmat că cel mai greu s-a circulat în zona Rânca, unde carosabilul a fost acoperit cu un strat considerabil de zăpadă, accesul în staţiune fiind o adevărată provocare, pentru cei care s-au încumetat să urce, ieri. Şeful drumarilor din Gorj a mai declarat că s-au folosit majoritatea utilajelor din parcul auto, pe care unitatea îl are. „La Rânca se circulă mai greu, dar zona este în atenţia noastră, este una prioritară pentru noi şi datorită numărului mare de turişti. Noi am intervenit pe toate drumurile unde a fost nevoie şi avem la dispoziţie toate utilajele. Parcul nostru are 72 de utilaje”, a afirmat Leuştean.
Reprezentanţii Prefecturii Gorj s-au declarat pregătiţi pentru a face faţă situaţiei, recunoscând că drumul din zona Rânca este unul problematic. Subprefectul Marcel Romanescu a declarat că drumul de acces în staţiunea Rânca este o prioritate, deoarece zona este frecventată de numeroşi turişti. Multe dintre judeţele ţării s-au aflat sub atenţionare meteorologică de cod galben, Gorjul scăpând de limita trasată pe hartă şi care delimita zonele cu probleme, de cele ai căror locuitori vor fi feriţi de capriciile iernii.
Mihai Duţă