Zacuscă rapidă

172
Îţi trebuie:
2,5 kg vinete, 2 kg ardei gras, 1 kg ceapă uscată, 1 kg roşii, 1 căpăţână de usturoi, 1 ceaşcă cu pastă de tomate, sare, piper,ulei.

Pregăteşti aşa:
Se pun la copt vinetele şi ardeii.
Când sunt gata se curăţă, se spală rapid şi se lasă la scurs.
Ceapa se toacă nu prea mărunt şi se pune la călit în ulei mai mult.
În vasul robotului se pun vinete, ardei şi roşii tăiate felii cu tot cu coajă şi se mărunţesc. Când s-a călit bine ceapa şi a devenit transparentă se adaugă peste ea pasta de legume,usturoiul tocat mărunt, pasta de tomate, sare şi piper după gust şi se dă vasul la cuptor la foc mic să scadă bine.
Vasul nu se pune direct pe plită, ci mai sus, pe grătarul cuptorului şi i se pune capacul.
Zacusca se poate servi şi caldă cu mămăliguţă… şi rece pe felii de pâine.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here