Weekend cu minifotbal la Târgu Jiu

510

La sfârșitul acestei săptămâni, municipiul Târgu Jiu va fi gazda campionatului regional Sud-Vest la fotbal pe teren redus la care participă 20 de echipe din nouă județe.

În perioada 27-29 mai, Complexul Dolce Vita și LPS Târgu Jiu vor găzdui jocurile campionatului regional Sud-Vest la minifotbal, o premieră pentru județul Gorj.
La competiție s-au calificat cele mai bune echipe din județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu.
Federația Română de Minifotbal organizează în țară patru astfel de campionate regionale, iar primele cinci clasate de la fiecare turneu se vor califica la turneul final ce va avea loc la Deva, în perioada 1-3 iulie.
Câștigătoarea pe țară va reprezenta România în Champions League, competiție ce va avea loc la Maribor (Slovenia).
Județul Gorj va fi reprezentat la acest turneu de formațiile Dream Team și Peppy Dolce Vita, primele două clasate în campionatul județean de fotbal pe teren redus.
Cele 20 de echipe au fost repartizate în cinci grupe, iar primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturi.
Cele cinci câștigătoare din sferturile de finală vor merge la turneul final.
În sferturile de finală nu se pot întâlni două echipe din aceeași grupă.
Nici un meci din cadrul grupelor nu se poate termina la egalitate. În caz de egalitate se execută lovituri de la 7 metri. În această situație, echipa câștigătoare obține puncte, iar învinșii doar 1 punct.

Duminică, finalele
Jocurile de calificare se desfășoară, vineri, pe două terenuri, în Complexul Dolce Vita şi pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv.
Din sferturile de finală partidele vor fi găzduite doar de Complexul Dolce Vita, din Parcul Central, sâmbătă, de la orele 17.00.
Semifinalele și finalele vor avea loc, duminică, cu începere de la ora 08.30.
Meciurile vor fi arbitrate de patru brigăzi de arbitrii, din Sălaj, Buzău, Caraş și Gorj, ultima formată din Alin Trocan şi Cosmin Tutunaru. Accesul spectatorilor la meci va fi gratis, aşa că organizatorii se aşteaptă la o asistenţă considerabilă la această întrecere.
Echipa Juventus Sibiu este campioana en-titre a României, iar Munti Sport este formația fostului internațional Dorinel Munteanu.
„Este prima competiţie de acest gen ce are loc în Oltenia. Sunt convins că totul o să iasă bine, sperăm ca la final să avem măcar o echipă din Gorj calificată pentru finala pe ţară, însă cei mai buni o să câştige”, Cosmin Iosu, organizator.
Cristi CONSTANTINESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here