Week-end cultural oferit târgujienilor

453

lyra gorjuluiSpiritul Crăciunului se face din ce în ce mai simţit în judeţul nostru, prin diferite manifestări culturale şi nu numai. Acest sfârşit de săptămână este plin de astfel de evenimente, printre acestea

numărându-se, însă, şi un moment de cugetare la viaţa pe care am dus-o toţi, de 20 de ani încoace, după Revoluţia din 1989.

În cadrul Zilelor Recunoştinţei, care se desfăşoară în perioada 16 – 22 decembrie, la Târgu – Jiu, astăzi, de la ora 17.00, va avea loc şi un spectacol de muzică uşoară şi dans modern. Cei care vor încânta publicul vor fi elevii de la Şcoala populară de Artă (ŞPA) din Târgu – Jiu, de la diferite cercuri. Spectacolul se numeşte „O, brad frumos!” şi este organizat de ŞPA Târgu – Jiu şi Cercul Militar Gorj, care este, de asemenea, şi gazda evenimentului. Potrivit directorului ŞPA, Viorel Gârbaciu, „spectacolul de varietăţi va fi susţinut de cercurile de muzică uşoară, balet şi dans modern”.
De asemenea, în programul manifestărilor se încadrează şi o expoziţie de fotografie documentară semnată de artistul fotograf Vasi Pleşa. Vernisajul va avea loc la sediul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN) Gorj, de la ora 12.00. Organizatorii evenimentului sunt Direcţia pentru Cultură şi Şcoala Populară de Artă.
Un alt eveniment important va fi Concertul de Crăciun de la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu – Jiu, care va avea loc duminică, de la ora 19.00. Orchestra târgujiană de cameră „Lyra Gorjului” va fi cea care le va oferi un înălţător spectacol, care va aduce spiritul Crăciunului în sufletul tuturor. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Târgu – Jiu, Consiliul Judeţean Gorj şi Şcoala Populară de Artă.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here