Week-end cu amenzi de peste 140.000 de lei

450

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică a cetăţenilor precum şi pentru sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile legale. De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie, vizaţi fiind în primul rând şoferii care încalcă regimul legal de viteză. În urma acestor acţiuni, oamenii legii au aplicat circa 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 140.000 de lei.

Pe parcursul zilelor de vineri, 7 februarie, sâmbătă, 8 februarie, şi duminică, 9 februarie, poliţiştii gorjeni au constatat 12 infracţiuni, jumătate dintre acestea fiind de natură economico-financiară. Ca urmare a abaterilor constatate, oamenii legii au aplicat 514 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 140.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. „48 de sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 39 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 385 de sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul acestei acţiuni, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 13 permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.
Printre cei care s-au ales cu dosare penale în cursul week-end-ului se număr un tânăr în vârstă de 18 ani, din Târgu-Jiu, prins în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 67 – localitatea Drăgoieni, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile suspendat, dar şi un tânăr de 25 de ani, din Padeş, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 671, având o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aer expirat.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here