Week-end cu amenzi de 93.000 de lei

474

Şi în acest week-end, poliţiştii gorjeni au acţionat pe raza judeţului în scopul asigurării unui climat de siguranţă. Ca urmare a abaterilor constatate, oamenii legii au aplicat circa de 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 93.000 de lei.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat în sistem integrat cu lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii şi diminuării fenomenului infracţional, precum şi pe linia combaterii evaziunii fiscale, siguranţei traficului rutier, prevenirii şi combaterii criminalităţii stradale.
Neregulile constatate de oamenii legii le-au adus gorjenilor amenzi în valoare totală de peste 93.000 de lei. „Peste 300 de poliţişti au acţionat pe parcursul zilelor de sâmbătă, 8 martie şi duminică, 9 martie, constatând 11 infracţiuni, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 418 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 93.000 de lei. Dintre acestea, 32 de sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 31 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 270 de sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Pe lângă amenzi, poliţiştii au mai reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice nouă permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here