Weber le taie elanul pesediștilor. Cine va prinde un loc pe liste!

1658

Freamăt în PSD Gorj, pe tema listelor pentru alegerile parlamentare. Asta după ce s-a vehiculat în presă o posibilă candidatură a supraveghetorului CEO, Mădălin Eftenoiu, pe listele PSD. Actualii deputați și senatori social-democrați vor mandate reînnoite, în timp ce alți pesediști așteaptă de mai mulți ani o nominalizare pe lista care să-i ducă la Casa Poporului. Ca să pună capăt speculațiilor, liderul PSD Gorj, Mihai Weber, anunță criterii „extrem de stricte” în alcătuirea listelor pentru alegerile locale și parlamentare. Nu de alta, dar sunt mulți social-democrați care visează cu ochii deschiși la fotoliile din Palatul Parlamentului.

Mădălin Eftenoiu, supraveghetor la Complexul Energetic Oltenia și șef Administraţie Contribuabili Mijlocii Bucureşti, a dezmințit informația potrivit căreia ar fi în discuții cu PSD Gorj pentru o candidatură la alegerile parlamentare. „O candidatură pentru Parlamentul României nu face parte din proiectele mele, din perioada următoare, și orice speculație pe această temă este lipsită de orice fundament“, a transmis Eftenoiu, într-un comunicat de presă.
„Sunt tot felul de fumigene”, a spus și deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, în legătură cu numele vehiculate în spațiul public ca regăsindu-se pe listele partidului la viitoarele alegeri parlamentare.
„Nu am avut niciun fel de discuții pe tema respectivă și nu voi avea nici în perioada următoare. Poate că unii își doresc, categoric, să existe tot felul de discuții. Nu este momentul pentru a discuta așa ceva în condițiile în care sunt subiecte extrem de importante, sunt nemulțumiri în toată țara, trecem printr-o perioadă extraordinar de neplăcută și gravă, în care vă spun sincer că acesta este ultimul subiect pe care l-aș aborda eu. În cadrul organizației sau cu mine nu s-a discutat despre așa ceva”, a precizat deputatul Weber, la un post local de radio, întrebat fiind despre „candidatura” lui Eftenoiu.

„Vreau să văd cine merită”
În același timp, președintele PSD Gorj a vorbit puțin și despre criteriile care vor sta la baza alcătuirii listelor pentru consiliile locale, consiliul județean sau parlament.
„Intenții sunt din partea multora, dar criteriul de a te califica pe o listă de candidat va fi extrem de strict și nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat în anii trecuți. Pur și simplu, vreau să văd cine merită. Aceleași criterii vor fi și pentru consilierii locali și consilierii județeni. Nu vreau ca înainte cu o săptămână-două, când trebuie să facem lista, să văd șiruri de oameni pe care nu i-am cunoscut, care nu s-au implicat și care nu au avut niciun fel de participare într-o activitate politică, să-și dorească o poziție de consilier local, județean, parlamentar sau vreo altă funcție”, a transmis Weber.

Fără presiuni! „Mă lasă rece”
În plus, liderul PSD Gorj dă asigurări că pe viitoarele liste vor ajunge doar oameni valoroși. „Ca să tai elanul multora care își doresc funcții, vreau ca oamenii puși pe listă, indiferent că discutăm de consiliul local, consiliul județean sau parlament, să fie oameni care aduc plusvaloare, să fie oameni de echipă, cu un background profesional care să-i recomande, adică să fi făcut ceva în viața lor, să aibă ceva în spate. Eu nu voi gira sau propune niciodată oameni care să nu aibă niciun fel de treabă cu așa ceva, indiferent câtă presiune o să facă unii sau alții. Mă lasă rece”, a mai spus Mihai Weber.
Alegerile locale ar putea avea loc în toamnă, iar cele generale, în iarnă. PSD nu exclude nici varianta organizării alegerilor locale și a celor parlamentare în aceeași zi, cumulat cu reglementarea votului la distanță.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here