Weber, critic la adresa strategiei de dezvoltare a ministrului Grigorescu: “Disponibilizarea personalului, cea mai neprofitabilă metodă de dezvoltare a CEO”

651

Deputatul Mihai Weber nu se declară mulţumit de răspunsul dat, recent, de către ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, la întrebarea sa legată de dezvoltarea unei strategii benefice pentru continuarea activităţii Complexului Energetic Oltenia. Weber susţine că este de acord să se ia măsuri de eficientizare a CEO, dar este total împotriva unor noi disponibilizări în compania din Gorj sub scuza unei aşa-zise strategii care ar urmări dezvoltarea societăţii. Parlamentarul de Gorj critică metoda “disponibilizare”, considerând-o drept cea mai ineficientă de redresare a unei societăţi.

Cu puţin timp înainte de Crăciun, deputatul PSD i-a pus o întrebare, oficială, noului ministru al Energiei, preocupat fiind de temerile personalului din CEO la adresa viitoarelor schimbări din companie. Weber i-a solicitat astfel un răspuns prompt ministrului legat de dezvoltarea strategiei CEO, Grigorescu percutând ca atare, chiar dacă doar parţial conţinutul corespondenţei a tratat tema dată.
Mai exact, Grigorescu i-a transmis, în scris, lui Weber că susţine, asemenea UE, energia produsă pe bază de cărbune, chiar dacă aceasta are “un impact negativ asupra preţului de vânzare a energiei, costurile impuse de măsurile europene de protecţie a mediului fiind foarte mari”.
“În această situaţie, susţinerea producătorilor autohtoni de energie electrică pe cărbune nu se poate face decât simultan cu eficientizarea funcţionării acestora, şi în acest sens aşteptăm de la cei doi operatori economici, CEO şi CEH, strategii de restructurare, eficientizare şi de piaţă(de vânzare) cel puţin pe termen mediu. Dorim să facem precizarea că menţinerea unui mix energetic diversificat şi echilibrat, reprezintă unul din elementele ce vor fi avute în vedere în noua strategie energetică ce va fi definitivată anul viitor”, îi mai transmitea deputatului de Gorj, la finalul lui 2015, ministrul Victor Vlad Grigorescu.

raspuns ministruMinistrul, invitat la Gorj
Weber nu s-a mulţumit cu răspunsul în cauză el spunând, ieri, că intenţionează să aibă şi o întâlnire cu ministrul Energiei pentru a-l lămuri că disponibilizarea personalului CEO, ca măsură de eficientizare, nu este una pozitivă pentru companie şi nici pentru Gorj. “Voi încerca să port şi o discuţie cu domnul ministru şi chiar mi-aş dori să vină la Gorj, la invitaţia mea, pentru a vedea, în teren, care este situaţia reală a Complexului Energetic Oltenia, şi ce impact social ar avea pentru Gorj o nouă etapă de disponibilizări”, a comunicat Weber.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here