Vrea alegeri la Turceni și Logrești

1868

Nu mai puțin de 50 de localități din țară nu au primari, dar Guvernul nu se grăbește să organizeze alegeri parțiale. Termenul legal pentru organizarea de noi alegeri era de 90 de zile de la vacantarea postului. În Gorj, comuna Logrești și orașul Turceni sunt conduse de viceprimari, după ce persoanele care au câștigat postul în urmă cu doi ani au renunțat la mandat.
Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, îi cere prefectului Cristina Cilibiu să prezinte public un punct de vedere cu privire la „situația de ilegalitate” creată de neorganizarea alegerilor parțiale în cele două localități, Turceni și Logrești. „Ați trimis documentele către Autoritatea Electorală Permanentă și către guvern?”, întreabă Miruță.
Data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea autorităţilor cu atribuţii în organizarea alegerilor, pe baza solicitării prefectului.
Președintele Autorității Electorale Permanente a declarat presei centrale că instituția pe care o conduce nu are atribuții în a propune date pentru organizarea alegerilor locale parțiale, ci doar pentru alegerile generale
„Prin modul în care se raportează la aceste alegeri, guvernul PSD-PNL arată, încă o dată, cât de puțin înseamnă democrația pentru cele două partide. Aruncarea responsabilității între Guvern și AEP pentru neinițierea acestor alegeri arată incompetență și rea credință. În mod normal, în orice țară civilizată, șefii celor două instituții ar fi trebuit să plece imediat”, spune parlamentarul de Gorj. În ultima informare către Guvern, AEP a cerut Palatului Victoria să comunice data la care intenționează să organizeze alegerile locale parțiale. În cazul acestui tip de alegeri, Guvernul are obligația de a stabili data scrutinului cu 35 de zile înaintea votului. AEP subliniază că sunt întrunite condițiile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de primar în 50 de localități.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here