Votul ilegal, stopat prin împărţirea de pliante

541

actiune politieLocuitorii municipiului Târgu–Jiu au fost informaţi ieri, de către poliţişti, despre campania „Votul ilegal înseamnă închisoare”, care a fost demarată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, la nivel naţional.

Oamenii legii târgujieni au împărţit nu mai puţin de 400 de pliante şi vor continua să realizeze astfel de acţiuni pe tot parcursul campaniei electorale.

Pentru că suntem în plină campanie electorală şi ideea fraudării alegerilor poate fi tentantă pentru unii, Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat, din 23 octombrie, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Votul ilegal înseamnă închisoare”. „Această campanie are ca şi scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la faptul că dacă încalcă legislaţia electorală în vigoare riscă sancţiuni contravenţionale sau chiar închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Daniel Tică. Potrivit acestuia, amenzile pot ajunge până la 4500 lei.
Acţiuni şi în mediul rural
Pentru conştientizarea populaţiei, ieri au fost împărţite nu mai puţin de 400 de pliante. „Pliantele conţin faptele pentru care legea prevede sancţiuni contravenţionale sau pedeapsa cu închisoarea. Vor mai fi acţiuni, în special în mediul rural”, a mai spus Tică. Acţiuni de acest gen au mai avut loc şi în localităţile aparţinătoare oraşului Târgu – Cărbuneşti. De asemenea, potrivit ofiţerului de presă, se vor lipi în jur de 1500 de afişe cu un conţinut preventiv la toate intrările în instituţii şi se vor mai împărţi, în perioada următoare, încă 14 000 de pliante informative.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here