Vor victoria în faţa clujenilor

458

După ce au reuşit să câştige cu emoţii în faţa ungurilor de la Kormend, cei de la Energia îşi concentrează acum atenţia pe campionat, unde au de disputat un nou meci în deplasare, la Cluj Napoca, cu U Banca Transilvania Cluj, meci pe care gorjenii vor să-l câştige.

Cu doar trei victorii în actuala stagiune, echipa clujeană este una dintre deziluziile campionatului intern într-un sezon în care echipa preluată acum de Marcel Ţenter nu a reuşit nicio victorie în EuroChallenge. Din această postură, de surpriză neplăcută a campionatului, universitarii clujeni speră la o revenire care să-i repună pe traiectoria dorită. Antrenorul Constantinides ştie că-l aşteaptă la Cluj Napoca o partidă grea, însă promite că la fel de greu le va fi şi gazdelor: „Simt că meciul de sâmbătă va fi foarte dificil şi pentru noi, dar şi pentru Cluj. Clujul anul acesta este surpriza negativă a campionatului până acum, un club care are un buget foarte mare cu nume foarte mari, iar cei care cunosc fenomenul şi oamenii de la Cluj ştiu că nu au avut rezultate foarte bune până acum, atât în Eurochallenge cât şi în campionat. Toate aceste detalii îi fac mult mai periculoşi pentru noi, nu uitaţi că în acest moment este o echipă care este sub linia play-off-ului şi cu siguranţă că în mintea lor se gândesc că trebuie să înceapă să câştige”, a declarat antrenorul Energiei.

Targetul Energiei: să termine în primele 4
În ciuda celor două înfrângeri suferite în acest sezon pe teren propriu, cu echipele Craiovei şi Ploieştiului, Energia şi-a propus să termine prima parte a sezonului regulat între primele patru: „Targetul nostru pentru următoarele trei meciuri este să le câştigăm pe toate trei sau două din trei pentru a rămâne în primele 3-4 echipe până la finalul turului de campionat”, a mai spus Constantinides. Acesta spune că, pentru a reuşi să atingă acest target, Energia trebuie să-şi recupereze punctele pierdute pe teren propriu: „Am pierdut două meciuri pe teren propriu. Înfrângerea cu Craiova am acoperit-o cu victoria de la Piteşti, şi căutăm încă o victorie în afară, împotriva celor de la Mureş sau celor de la Cluj, pentru a acoperi înfrângerea cu Ploieşti. Împotriva celor de la Cluj, sâmbătă, şi împotriva celor de la Mureş trebuie să avem atât performanţe bune, cât şi mintea limpede pe final de meci dacă vrem să câştigăm”, a mai declarat antrenorul cipriot al Energiei. Acesta crede că un atu important pentru echipa sa îl constituie moralul bun pe care jucătorii îl au după succesul important repurtat în EuroChallenge: „Echipa are rezultate foarte bune şi un psihic foarte bun şi presiunea este pe umerii celor de la Cluj şi trebuie să folosim acest lucru ca un aspect pozitiv pentru noi”.

Revine Darby
După o lungă absenţă de pe teren, americanul Louis Darby va reveni pe parchet în tricoul Energiei, iar acest lucru este trecut la plusurile echipei sale de către antrenorul Constantinides: „Louis se va reîntoarce la meciul cu Cluj şi cred că ne va ajuta în special în problemele noastre pe care le avem la recuperări şi va fi 100% pregătit pentru acest aspect, plus personalitatea pe care o oferă pe teren ca jucător”. Pentru că regulamentul competiţiei interne nu permite ca o echipă să aibă pe foaia de joc mai mult de şase jucători străini, antrenorul Constantinides a hotărât ca pentru meciul de la Cluj să renunţe la nou venitul Frankie Sullivan şi a explicat şi care sunt argumentele sale în luarea acestei decizii: „Chiar dacă Porter a arătat foarte obosit la ultimele 2-3 meciuri, în special pentru că a jucat foarte mult de când Louis s-a accidentat, Frankie până acum nu ne-a dat acea siguranţă în afara semicercului şi este foarte dificil ca Porter să rămână în afara roosterului pentru meciul cu Cluj. Ne gândim la această soluţie pentru meciul cu Lukoil, însă până atunci o să vedem ce se va întâmpla, de aceea Frankie o să rămână în afara lotului acum”, a declarat antrenorul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here