Vor modificarea ordonanței privind șomajul tehnic

1306

PSD a anunțat că intenționează să modifice OUG privind șomajul tehnic. Social-democrații susțin că măsurile economice dispuse de Guvernul Orban nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate și propun o serie de amendamente în acest sens.

„Firmele cu mai puțin de trei angajați, PFA-urile sau marii contributori care au anunțat că își trimit angajații în șomaj tehnic, înainte de apariția OUG. Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât și angajații să primească un ajutor real din partea statului român!”, transmite PSD.Potrivit senatorului PSD Gorj, Florin Cârciumaru, propunerile partidului vizează decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul tuturor angajaților societăților comerciale/PFA-urilor care și-au încetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, se cere decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaților ale căror contracte de muncă au fost suspendate, ca urmare a restrângerii activității angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus și eliminarea condiției de obținere a certificatului de situație de urgență.
„Orice altă condiție sau restricție va conduce la birocrație excesivă și, în final, la neacordarea de ajutoare angajaților și angajatorilor, pe timpul pandemiei”, susține Cârciumaru.
Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, mai multe măsuri care vizează susținerea mediului de afaceri în contextul crizei provocate de coronavirus.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here