Voluntarii străini ajută zece familii sărace din Gorj

1043

ardr1Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR) Gorj, în colaborare cu 16 voluntari din 11 ţări diferite precum Suedia, Austria, Italia, Peru, Georgia, Argentina, Lituania, Ucraina, Armenia, Franţa şi Sierra Leone, a lansat campania „Un gest omenesc într-o lume care suferă”.

Campania „Un gest omenesc într-o lume care suferă” face parte din cadrul proiectului „W.A.V.E. – W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope)”, un proiect dinamic şi provocator care se adresează tuturor tinerilor indiferent de sex, religie sau educaţie. Potrivit lui Antonio Tomoniu, preşedintele ARDR Gorj, campania se îndreaptă către zece familii cu posibilităţi materiale reduse din mediul rural identificate de către voluntarii ce desfăşoară activităţi de voluntariat în următoarele comunităţi: Bâlteni, Novaci, Baia de Fier, Rovinari, Muşeteşti, Bumbeşti-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Tismana şi Căpreni.

ardr2„Prin această campanie facem, împreună cu toţi partenerii noştri, un exerciţiu de mobilizare pentru o cauză bună. «Un gest omenesc într-o lume care suferă» este un apel comun la sensibilitatea românilor care doresc să îşi ajute semenii, mai ales când este vorba despre copii care depind de responsabilitatea noastră, a tuturor”, a declarat Antonio Tomoniu, presedinte ARDR Gorj. Proiectul „W.A.V.E.-W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope)” are o dimensiune şi o complexitate considerabilă, implicând un număr de 18 organizaţii non-guvernamentale şi 38 de tineri voluntari din Caucaz-Sud Estul Europei, America de Sud, Africa şi Uniunea Europeană.

Obiectivul proiectului este acela de a oferi voluntarilor şi tinerilor din comunităţile în care voluntarii îşi vor desfăşura activitatea şansa unei dezvoltări durabile prin adăugarea de valoare activităţilor existente şi prin implementarea altora noi cu scopul de a stimula procesul de interculturalitate.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here