Virozele dau bătăi de cap gorjenilor

449

Toamna este sezonul în care încep să se înmulţească virozele. Diferenţele de temperatură şi apariţia precipitaţiilor constituie principalii factori de creştere a numărului de îmbolnăviri. Specialiştii în sănătate publică trag un semnal de alarmă asupra riscului crescut de îmbolnăvire, în această perioadă.

Toamna şi-a intrat în drepturi, iar acest lucru va fi resimţit mai ales de cei cu afecţiuni cardiace, reumatice şi nu numai. Organismul se acomodează cu noile condiţii atmosferice în aproximativ două săptămâni, însă foarte multe persoane, în speciali copiii şi vârstnicii, se îmbolnăvesc în această perioadă. Totuşi, pentru a evita alterarea stării de sănătate, specialiştii recomandă populaţiei să-şi ia o serie de măsuri. „Organismul este în permanenţă obligat să se adapteze, este vorba despre vasodilataţie şi vasoconstricţie. Astfel, pe un organism îmbătrânit, de exemplu, pot să apară probleme de sănătate grave, cum ar fi accidentele vasculare; consumul de energie pentru adaptare este foarte mare”, explică medicul Mihai Moisescu.

Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirilor
Specialiştii spun că este necesar să ne luăm măsuri pentru a ne proteja sănătatea, în această perioadă, când temperaturile scad destul de mult. Mai ales seara şi în cursul nopţii. Astfel, în primul rând este recomandat să ne adaptăm vestimentaţia la noile condiţii atmosferice. În această perioadă, pentru a evita îmbolnăvirea sau agravarea problemelor de sănătate deja existente, este recomandat să se evite diferenţele mari de temperatură. Cei care se ştiu cu probleme de sănătate sunt cei mai expuşi la alterarea stării de sănătate. „În special cardiacii, cei cu probleme vasculare şi cei cu afecţiuni neurologice trebuie să-şi ia măsuri pentru a-şi proteja sănătatea. Trebuie evitate diferenţele foarte mari de temperatură. Trebuie să se îmbrace adecvat dimineaţa, chiar dacă spre după-amiază temperaturile cresc”, menţionează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Pentru a ne adapta schimbărilor de sezon mai uşor, fără a întâmpina probleme de sănătate, este bine să se urmeze recomandările specialiştilor, iar cei care simt că starea lor de sănătate se alterează trebuie să se prezinte, obligatoriu la medic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here