Viorel Gârbaciu, despre „Blues poems” – „Publicul târgujian are nevoie de repere”

503

cultura (1)Mai sunt două zile până la spectacolul ce se anunţă unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale acestei perioade, în judeţul nostru.

„Blues poems” este un proiect care, după câteva luni, ajunge şi pe scena târgujiană.

Organizatorii evenimentului, Şcoala Populară de Artă (ŞPA) Târgu – Jiu, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj precum şi poetul Andrei Novac, vă invită joi, la un spectacol care aduce în oraşul lui Brâncuşi un nou concept „La Târgu – Jiu poposesc, de această dată, doi oameni de cultură, şi anume Mike Godoroja, cunoscut realizator de emisiuni de mai bine de 25 de ani şi un foarte bun cunoscător în tot ceea ce înseamnă muzică rock, blues şi jazz precum şi poetul Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie al Uniunii Scriitorilor din Bucureşti”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul ŞPA Târgu – Jiu.
Un spectacol găzduit de mai multe mari oraşe
Evenimentul are loc mâine, cu începere de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu – Jiu. „Mă bucur că puteam oferi publicului târgujian şi altceva, pentru că este sigur faptul că târgujienii, mai ales tinerii, au nevoie de un real reper cultural”, a mai spus Gârbaciu.
Un proiect care îmbină muzica de calitate şi poezia şi care aduce pe scena din Târgu – Jiu doi oameni care fac, cu adevărat, cultură şi artă. Ideea a venit prin prisma prieteniei târgujianului Andrei Novac cu Dan Mircea Cipariu. „Toul a plecat de la invitaţia pe care Dan Mircea Cipariu mi-a făcut-o, în noiembrie, de a vedea acest spectacol la Bucureşti, într-un club. Mi-a plăcut şi ne-am gândit cum să facem să îl aducem şi la Târgu – Jiu. Totul s-a întâmplat foarte repede şi mă bucur că am reuşit într-un timp atât de scurt”, a spus Andrei Novac.
Pentru realizarea acestui eveniment şi-au dat mâna Viorel Gârbaciu, Pompiliu Ciolacu Junior şi Andrei Novac, cărora s-a alăturat şi Duţu Bărboi, patronul unui club, care va pune la dispoziţie toată aparatura pentru sonorizare. Intrarea va fi gratuită.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here