Vinul, „logodit” cu ulcica

362

P5241419Vinul bun, muzica de calitate, meşteşugurile tradiţionale şi voia bună şi-au dat întâlnire luni, în municipiul Târgu-Jiu, în cadrul ediţiei cu numărul XIV a manifestării „Logodna vinului cu ulcica”.

Manifestarea, parte religioasă parte laică, s-a desfăşurat la biserica din strada Panduri, din municipiul Târgu-Jiu. O sărbătoare câmpenească în toată regula a avut loc acolo, după o slujbă religioasă oficiată de nu mai puţin de şase preoţi printre care şi Viorel Săpun şi Alexandru Cornoiu. De asemenea au fost prezenţi meşterii populari Ion Retezeanu – olar, Dan Nicolae – arta lemnului, Aurel Motoi – arta lemnului. A concertat familia Rap, din pârâul de Pripor, Ştefan Popescu, Constantin Stana, Liliana Ciochină şi Nicolae Fîciu, de la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. P5241535Pentru a acoperi toate domeniile, nici arta plastică şi vizuală nu a fost uitată. Grigore Haidău a vernisat expoziţia de grafică numită „Dialoguri în pridvor”, iar micuţa Iris Dobrescu, în vârstă de numai cinci ani, a prezentat o expoziţie de acuarelă şi cariocă numită „Culori din grădina lu` Iris”.

Vinul, la concurs

„Logodna vinului cu ulcica” a continuat, bineînţeles, cu un concurs de vinuri. La acesta au participat mai multe familii care au pus la dispoziţia expertului Ion Becheriţiu vinuri de diferite soiuri. Pentru licoarea de culoare roşie a fost premiată familia Ion şi Elena Buda, din Bălăneşti în timp ce vinul alb cel mai bun a fost desemnat cel al lui Constantin Drăgan din Leleşti. Sufletul evenimentului, cel care a reuşit, de fiecare dată, să strângă laolaltă oameni de cultură şi de suflet este Doru V. Fometescu, preşedintele Fundaţiei „Dăruie vieţii farmec”. La manifestare au mai fost prezenţi Lazăr Popescu, Ion Popescu Brădiceni, Albinel Firescu, Grigore Haidău, Gheorghe Plăveţi, Iliana şi Florin Gheorghiu ş.a.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here