Vin tichetele de grădiniţă!

530

Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu a dat comandă de tichetele aferente în cuantum de 50 lei/lună pentru 229 de preşcolari din Târgu-Jiu ai căror părinţi au depus cereri şi care întruneau condiţiile impuse de legea în vigoare. “Tichetele urmează a ajunge la Târgu-Jiu şi a fi distribuite beneficiarilor; între timp, noi solicităm tabelele cu prezenţa preşcolarilor la grădiniţe în lunile februarie, martie şi aprilie. Tichetele li se vor da solicitanţilor retroactiv, din luna februarie a acestui an”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Liderul tichetelor sociale din România, Up România (fosta Cheque Dejeuner România), a fost acreditat să emită bonurile sociale de grădiniţă. În judeţul Gorj, în cele 70 de localităţi, sunt aproximativ 2.119 de potenţiali beneficiari ai programului.
La mijlocul acestei săptămâni, Guvernul a modificat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Legea 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, în sensul eliminării vârstei minime de la care se poate acorda acest drept – 3 ani, precum şi a vârstei maxime până la care se poate acorda – 6 ani. Astfel, de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădiniţa vor beneficia şi copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, precum şi copiii care depăşesc vârsta de 6 ani şi care continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor. Beneficiază de acest drept copii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 284 de lei, în cursul anului 2016. Pentru anul curent, pentru finanţarea Programului “Fiecare Copil în Grădiniţă” a fost alocată suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here