Vin alimentele europene

721
Autorităţile judeţene aşteaptă, în această lună, sosirea ajutoarelor ce se vor acorda persoanelor defavorizate din Gorj. De aceste ajutoare, în judeţ, vor beneficia aproximativ 45.000 de cetăţeni, care potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) vor primi 20 de kilograme de făină şi 6 de zahăr. Directorul APIA Gorj, Constantin Negrea, speră ca ajutoarele să se distribuie începând cu jumătatea lunii august.

Distribuirea produselor alimentare destinate persoanelor defavorizate din judeţ va începe la jumătatea lunii august şi se va derula pe tot restul anului. Dacă în 2008 de faina şi zahărul acordat de comunitatea europeană au beneficiat aproximativ 20.000 de gorjeni, pentru acest an numărul persoanelor îndreptăţite să primească ajutorul european s-a mărit. Specialiştii de la APIA Gorj explică fenomenul spunând că, în acest an, s-a lărgit considerabil categoria de cetăţeni care au dreptul să beneficieze de aceste ajutoare. Şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj, Constantin Negrea a declarat că, până la începerea distribuirii se va lucra atât la stabilirea criteriilor de atribuire a ajutoarelor, a actelor specifice şi la întocmirea unei evidenţe cu şomerii aflaţi în plată.
Negrea este de părere că, pentru acest an, cantitatea de alimente ce se va distribui pentru fiecare persoană defavorizată ar putea fi mai mică de 20 de kilograme de făină şi de 6 kilograme de zahăr.
D.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here