Vilă distrusă de incendiu

442

Casa cu parter, etaj și mansardă a fostului șef de la Serviciul Economic din IPJ Gorj, Alexandru Gridan, ieșit la pensie, s-a făcut scrum, marți seara, după ce a fost cuprinsă de un incendiu. Pereții construcției au rămas „în picioare”, însă restul clădirii, partea de tocărie și lemne în special, a fost distrusă de flăcările ce au izbucnit după lăsarea serii. Proprietarul era plecat de acasă, soția fostului ofițer de poliție fiind cea care a încercat să facă focul, moment în care vecinii acesteia vorbesc despre producerea a uneia sau chiar două explozii, nimeni neștiind exact ce s-a întâmplat din cauza panicii care a cuprins pe toată lumea.
incendiu (2)„Vecina a început să strige după ajutor și se văita de copii, dar nu avea pe nimeni în casă. În acel moment focul era undeva la nivelul de jos, dar pentru că erau foarte multe lemne s-a extins extrem de repede. În zece minute era deja la nivelul acoperișului, iar acolo toată asteriala și blana pe care o avea pe sub țiglă s-a aprins foarte repede, fiind lemne uscate”, a povestit unul dintre vecinii care a apucat să vadă izbucnirea incendiului. Oamenii au sunat după ajutor la 112, pe lângă trei echipaje de pompieri la fața locului sosind și o ambulanță pentru a-i acorda asistență medicală proprietarei casei, femeia suferind un atac de panică după ce și-a văzut toată agoniseala făcută scrum.
Pompierii au avut nevoie de mai bine de o oră pentru a lichida incendiul, ei spunând că nu au avut probleme cu apa, deși la un moment dat două dintre cisterne plecaseră să alimenteze, iar focul continua să ardă cu putere la nivelul acoperișului. Echipele au trebuit să lucreze însă pe scări metalice, la înălțime destul de mare, clădirea fiind una destul de înaltă. Mobilizarea de forțe a fost necesară și pentru că lângă casa cuprinsă de flăcări era un depozit de lemne ce urmau să fie arse la iarnă, existând teama că acestea s-ar putea aprinde, ceea ce ar fi creat un adevărat dezastru. Focul a fost stins în cele din urmă, o comisie de anchetă urmând să stabilească la finalul cercetărilor cauzele producerii incendiului. Primele informații arată că un cablu electric suprasolicitat ar fi generat necazul pentru familia fostului polițist, acum acesta fiind nevoit să se împrumute pentru a repara casa.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here