Vila din Rânca a unui “baron”, scoasă la vânzare pe 100.000 euro

1984

Autointitulatul “jupân” Jenel Copilău, fost vicepreşedinte şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, personaj deosebit de controversat pe scena politică a judeţului său, a fost vreme de câţiva ani proprietarul unei case de vacanţă în staţiunea Rânca, construcţie care, în urmă cu mai bine de trei ani, a intrat în posesia unei avocate din Slatina. Acum vila fostului PRM-ist este scoasă la vânzare pe un preţ de 100.000 euro.

În urmă cu trei ani şi jumătate, presa locală din Olt relata faptul că fostul preşedinte de Consiliu Judeţean, Jenel Copilău, a apelat la serviciile societăţii Vlad Construct pentru a-şi ridica două case de vacanţă: una la Rânca şi una la Teslui, pe malul Oltului. Construcţia din Gorj a fost ridicată de SC Vlad Construct SRL, firmă cu ştate vechi în judeţul Olt şi abonată în anii trecuţi la lucrări publice derulate de CJ Olt. Omul de afaceri Mircea Vlad, patronul Vlad Construct SRL a fost judecat şi condamnat în 2012 la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, iar afacerile acestuia au început să treacă printr-o perioadă neagră, chiar firma sa de construcţii intrând în faliment. Deşi, în 2007, proprietarul Copilău îi vinde jumătate din casa de vacanţă construită în Gorj, pentru suma de 80.000 de lei, afaceristului Mircea Vlad, în declaraţiile de avere aferente anilor 2011 şi 2012 ale “jupânului” Jenel, construcţia apare ca aparţinând 100% acestuia.

vila3A trecut în posesia avocatei
Controversata vilă ridicată la Rânca pentru baronul Jenel Copilău, a ajuns în posesia unei avocate slătinence, membră a Baroului Olt, în urmă cu mai bine de trei ani. Conform declaraţiilor avocatei Florina Vladu, aceasta a achiziţionat casa de vacanţă a lui Copilău în urma participării la licitaţia organizată de o bancă creditoare. “Sunt proprietară a acestei case de vacanţă pe care am folosit-o doar pentru familie. N-am închiriat-o niciodată. O vând acum, deoarece aş vrea să cumpăr ceva în Constanţa. Este considerată a fi cea mai solidă construcţie din Rânca. Din câte ştiu, casa a fost construită de o firmă, Vlad Construct, ce ulterior a intrat în faliment şi ai cărei patroni, respectiv Mircea şi Constanţa Vlad, nu şi-au mai achitat creditul la bancă, astfel că instituţia de credit le-a scos casa la licitaţie. Noi o deţinem de peste trei ani şi am decis să particip la licitaţie în vederea achiziţionării după ce am vorbit şi cu proprietarul”, a declarat Florina Vladu, de altfel cunoscută avocată în municipiul Slatina.
Preţul de vânzare al vilei este de 100.000 euro. Casa are 4 camere, este mobilată şi utilată modern, iar suprafaţa acesteia este de 150 mp. “Casă de vacanţă cu 4 dormitoare, sală de mese, 3 băi, living mare, 2 magazii de depozitare, hol, 2 locuri de parcare, situată la 5 minute de pârtie. Casa este foarte solidă, din cărămidă, mobilată modern şi foarte spaţioasă. Ideală ca şi casă de vacanţă pentru familie”, astfel sună anunţul postat de avocata din Slatina pe cel mai cunoscut site de anunţuri din România.
Aceeaşi avocată mai vinde un apartament de 69 mp în Bucureşti, cartierul Militari, mobilat modern, într-un bloc construit în 2011, la preţul de 75.000 euro.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here