Viitorul – Pandurii, meci de zile mari, decis de un penalty! Jocul s-a terminat cu scandal!

1490

Viitorul şi Pandurii au oferit cel mai frumos meci din scurta istorie a duelurilor dintre cele două echipe. Ceea ce părea o treabă facilă pentru gazde, care au pornit ca din puşcă în prima jumătate de oră, s-a transformat într-o adevărată luptă care pe care, decisă de un penalty care a provocat o încăierare generală la finalul confruntării. Viitorul a deschis scorul tot dintr-o lovitură de la 11 metri, şi aceasta contestată de banca Pandurilor. Daniel Paraschiv, cel care marcase în minutul 8, a reuşit dubla în minutul 31. Între golurile sale, a înscris şi Cătălin Bădăuţă (12), iar apărarea oaspeţilor lăsa impresia că va fi depăşită la fiecare fază. Văzuţi cu sacii în căruţă, jucătorii Viitorului i-au invitat pe ,,masivii” panduri la tot mai multe faze în propriul careu, iar Acosta a redus din handicap în minutul 42. La 3-1, Viitorul a lovit bara prin Bădăuţă, iar ocazia a fost răzbunată de Cătălin Vaida (64), după o nouă fază fixă. Gabriel Dodoi, tot mai bun în ultimele meciuri, a reuşit egalarea în minutul 71, după o deviere a lui Diau. Pandurii a părut că poate obţine chiar mai mult, dar Viitorul a avut câştig de cauză, după un final pe contre. Echipa lui Flavius Stoican a avut şi noroc, pentru că arbitrul central nu a văzut un fault în atac la ultima acţiune a meciului, iar mingea a ajuns la Darius Buia, care a căzut în suprafaţa de pedeapsă după un duel cu gigantul Diau. A fost momentul care l-a scos din sărite pe Călin Cojocaru, care oricum fusese eliminat în prima repriză. Antrenorul şi-a îndemnat elevii să iasă de pe teren, iar golul lui Buia (90+4), urmat imediat de fluierul final, a adus o încăierare generală între reprezentanţii celor două tabere, care au fost potoliţi cu greu de forţele de ordine. Şi puţinii spectatori care au fost la meci s-au contrat cu oficialii şi sportivii, iar viitoarele sancţiuni par inevitabile.
Viitorul Târgu Jiu – Pandurii Târgu Jiu: 4-3 (3-1)
Viitorul: Rob. Bodea – Ciul, Oros (cpt.), Al. Băican, Andr. Dragu – Vl. Costea (Șerbănescu 83′), Lixandru (Al. Enache 78′), Prejmerean (Chiorean 54′), Gîrbiță (Mitrică 54′) – D. Paraschiv, Bădăuță (Buia 83′). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Chelariu, Copaci, Trancă. Antrenor secund: Cosmin Frimu
Pandurii: Aldescu – C-tin. Grecu (cpt.)(Nic. Cotolan 38′), Diau, Moisie – Peia (Zaborowski 38′), Remacle, Jaiteh, Felipe Acosta, Bunga – Ct. Vaida (Velcotă 81′), Dodoi. Rezerve neutilizate: Iovicin – Erhard, Buaben, Cuțitoiu, Goma, Pleșa. Antrenor: Călin Cojocaru

Cojocaru: Nu pot să ne fure de maniera asta
Antrenorul Călin Cojocaru a răbufnit la declaraţiile de presă, spunând că echipa o să facă memoriu la FRF. Timişoreanul a considerat că rezultatul a fost clar viciat şi a sugerat că Pandurii sunt furaţi aproape meci de meci. Principalul gorjenilor a declarat că oaspeţii au fost mai buni.
,,Am început meciul dezastruos, dar, bineînţeles, la prima intrare în careu a echipei gazdă am primit penalty, după ce jucătorul jucase mingea, pentru că a dat la poartă. Nu poţi să joci cu un arbitraj de maniera aceasta. O să facem o hârtie, să ne fure 10-20%, nu de maniera aceasta. La începutul meciului, ne-au dominat, şi-au creat ocazii, felicitări! Dar, după minutul 30, a fost pe teren o singură echipă. La primul contact cu adversarul, noi primeam galben, ei… la două, trei, patru contacte, nimic. E greu să joci aşa, dar asta ne căleşte şi o să fim mai puternici, să jucăm şi împotriva lor (n.r – arbitrilor). În minutul 90, ‘meniul zilei’, un 11 metri, ca şi la meciul cu Ripensia, ca şi la meciul de la Miercurea Ciuc. Lumea o să zică că suntem pe ultimul loc, iar eu mă plâng că ne fură. Dacă o să vă uitaţi la meciuri, cu siguranţă, o să vedeţi că e aşa cum zic eu. A dat un penalty care nu se dă niciodată în minutul 94, nu poţi să-ţi baţi joc de o echipă. Arbitrul era la centrul terenului, nici nu era aproape de fază. Lucrurile astea ne întăresc. Am avut forţă mare, având în vedere că am făcut 1.000 de kilometri săptămâna aceasta. I-am dominat şi fizic şi din toate punctele de vedere. Cred că trebuie să marcăm mai multe goluri, pentru că minutul 90 e fatidic pentru noi”, a declarat Cojocaru.

Stoican: Nu vrem să ne oprim aici
Viitorul respiră aer tare de play-off după ultimele rezultate, iar antrenorul Flavius Stoican a declarat că dacă echipa sa va căpăta maturitate, orice este posibil. Tehnicianul a fost nevoit să stea în tribună, fiind suspendat după jocul de la Buzău. ,,Păcat că am avut 3-0 şi nu am ştiu să gestionăm acest scor. Puteam să ne impunem la un scor mai mare, dar şi să pierdem două puncte. Important este că am obţinut victoria. Suntem mulţumiţi de parcursul nostru până acum, dar trebuie să învăţăm din astfel de meciuri. Până la urmă, cei care suferă sunt tot jucători pentru aceste situaţii tratate superficial. Am sperat până la final. Bravo, lui Darius Buia! Este un jucător care îşi face simţită prezenţa în teren atunci când intră. Este o victorie meritată, pe care ne-o doream din suflet. Nu vrem să ne oprim aici. Obiectivul este să formăm o echipă care să joace meci de meci bine, să câştigăm puncte, dar dacă rezultatele ne ţin pe aceeaşi linie, clar ne dorim să fim mai sus. E mult mai greu din tribună, decât de pe bancă, pentru că nu poţi încuraja jucători de acolo, nu le poţi transmite o stare de spirit. Este destul de delicat. Ştiam că va fi un meci dificil, nu conta locul în clasament între cele două formaţii. A fost un spectacol, am văzut determinare şi goluri multe. Atunci când primeşti gol în ultimul minut sunt supărări, frustrări şi dezamăgiri, dar consider că a fost penalty, în rest nu este problema mea să comentez arbitrajul”, a precizat tehnicianul Viitorului. Echipa lui Flavius Stoican are 19 puncte, în timp ce Pandurii a rămas cu 4.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here