Viitorul deputat Iriza a pus cu ani în urmă umărul la salvarea celui mai mare exportator de maşini – unelte din Gorj, societatea MIRFO

560

Cunoscută ca vioara industriei gorjeneşti, MIRFO a produs şi livrat în lumea întreagă mii de utilaje pentru prelucrarea metalului prin presare. Puţini îşi mai amintesc însă că în urmă cu 10 ani, într-un moment de grea cumpănă, destinul acesteia a luat o întorsătură favorabilă şi prin grija gorjeanului Iriza Scarlat, membru în Consiliul de Administraţie al firmei, pe-atunci deputat în Parlamentul României.

“Când nimeni nu mai credea în viitorul acestei uzine – îşi aminteşte astăzi Iriza Scarlat – împreună cu acţionarul majoritar, Traian Cruceru, un mare luptător pentru destinele industriei româneşti de maşini-unelte, am avut curajul nebunesc să arunc în focul bătăliei o echipă de conducere tânără şi ambiţioasă”. Viaţa dovedeşte că nu a greşit. La vizita efectuată în 5 decembrie 2012 de către Primul-Ministru Victor Ponta, directorul uzinei Mihai Lungescu i-a spus discret însoţitorului premierului: “Domnule Iriza, grupul din dreapta muncitorilor e format dintr-un austriac, un italian şi un reprezentant al concernului Siemens-Voestalpine, clienţii noştri”. Nostalgia trecutului i-a smuls fostului deputat o lacrimă de mulţumire. Aceşti străini vor transmite în firmele şi ţările lor că România are un Prim-Ministru interesat de industrie, de crearea locurilor de muncă, de realizarea investiţiilor în sfera producţiei (acolo unde se creează produsul intern brut al României), prin atragerea şi folosirea eficientă a fondurilor europene. Nu vor şti să spună că la temelia acestei creaţii europene numită MIRFO, stă şi munca deputatului Iriza Scarlat. Cei din fabrică însă, care au trăit acele momente şi care ştiu, nu uită şi-l primesc de fiecare dată pe Iriza Scarlat cu căldura prieteniei şi recunoştinţei.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here