Videanu şi-a mai plasat un portocaliu în complexuri – Hoară pus preşedinte al Consiliului de Administraţie CE Rovinari

400

centraleÎn urma unui ordin de numire semnat în urmă cu două zile de către şeful Ministerului de Economie, Adriean Videanu, portocaliul Marcel Hoară,

ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari. Chiar dacă zvonul fusese vehiculat de zile întregi în presa locală şi centrală, noul numit încă nu ştia dacă va ocupa această funcţie. Hoară a ocupat până zilele trecute postul de director al Agenţiei de Dezvoltare a Zonelor Miniere. CV-ul său arată că de formaţie este antropolog, domeniu ce nu are legătură cu funcţia în care a fost numit la Rovinari.

Propulsat la şefia CE Rovinari, Marcel Hoară s-a alăturat în conducerea energetică, „colegului” său, Ionel Manţog, tot un portocaliu, dar cu mult mai controversat, poziţionat în funcţie de conducere la Complexul Energetic Turceni. Astfel, doi capi politici, „urmaşi” ai lui Traian Băsescu şi ai Guvernului Boc stau bine-mersi pe două scaune înalte la şefia celor două complexe energetice din Gorj.
Decizia lui Adriean Videanu nu este una surprinzătoare, deoarece acesta vrea să asigure spatele PD-L-ului ce puţin până după alegerile prezidenţiale, în prezent situaţia politică actuală de la nivelul întregii ţări fiind una extrem de incertă. Nu se ştie însă ce va putea face Hoară în două luni, care a păşit pe un teren minat, cel puţin la suprafaţă.
Profitul Complexului Energetic Rovinari a scăzut în primul semestru de 8,5 ori, de la 54 la 6,3 milioane de lei, în condiţiile în care compania a avut cheltuieli mai mari şi venituri în coborâre. Astfel, veniturile s-au diminuat în prima jumătate a acestui an cu 2,9%, la 608,3 milioane de lei, faţă de 626,3 milioane lei în primul semestru al anului trecut, iar cheltuielile au crescut cu 5,2%, de la 572 la 602 milioane de lei, după cum titrează presa centrală de specialitate.
Cifra de afaceri a CE Rovinari a scăzut în perioada analizată cu 1,4%, de la 420,7 milioane de lei în ianuarie-iunie 2008 la 415 milioane de lei (98,1 milioane de euro). Vânzările de electricitate ale companiei, unul dintre cei mai mari producători de profil, au scăzut în intervalul analizat cu 4,4%, de la 2,7 la 2,5 milioane MWh.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here