Victorie incredibilă a Energiei în fața Asesoft-ului și CALIFICARE în FINALA Cupei României

290

Jucătorii Energiei Rovinari au făcut un joc excelent în fieful campioanei en-titre şi vor da piept cu CSM Oradea în ultimul act al competiţiei.

Performanța extraordinară a echipei noastre a fost salutată și de premierul Victor Ponta, un mare admirator al baschetului : “Azi, echipa de baschet a Gorjului, Energia, a castigat o victorie istorica in semifinala contra celor de la Asesoft si s-a calificat pentru prima data in Finala Cupei Romaniei. Iar asta chiar in sala din Ploiesti!!! Acum sunt un simplu suporter, dar imi aduc foarte bine aminte de primul Final Four al echipei in care, chiar in Sala Sporturilor din Targu Jiu, Energia a pierdut semifinala tocmai contra celor de la Ploiesti! Si eu si toti cei care sperau atunci sa vada echipa in finala am suferit enorm. Acum, iata ca miracolul s-a produs pana la urma, mai scrie Prim-ministrul României Victor PONTA, într-o postare pe pagina sa de Facebook
Iata cum s-a produs minunea
Oaspeţii câştigă prima minge a jocului, iar Watson reuşeşte primele trei puncte ale partidei. Milosevic pune pe tabelă alte două puncte pentru Energia, după două atacuri nereuşite pentru ploieşteni. Porter Troupe comite prima greşeală personală, iar după aproape trei minute, Popovic marchează primele puncte pentru Asesoft. Louis Darby adaugă două puncte, iar Vladimir Arnautovic solicită timp de odihnă. La jumătatea primului sfert, gorjenii au un avantaj de 9-2. Prahovenii reuşesc două coşuri consecutive, însă Darby, iar apoi Watson marchează alte patru puncte în replică. Energia este echipa care impune ritmul partidei. După primele zece minute de joc, oltenii au un avantaj de şase puncte, scor 17-11.

Sfertul secund începe cu două atacuri neconcretizate de ambele formaţii, dar în cele din urmă, Vladimir Tica marchează două puncte. Prahovenii reuşesc un contraatac. Radu Stroescu cere time-out. Asesoft pune alte două puncte pe tabelă şi egalează situaţia la 17. Guţoaia îi aduce pentru prima dată pe ploieşteni în avantaj, însă, în replică, Keerles marchează un coş de la mare distanţă. Milosevic voleibalează mingea în inel şi îi aduce pe gorjeni la +4. Popovic îi aşează o minge lui Tica, iar după un run de 4-0, amfitrionii egalează la 25. Ambele echipe merg cap la cap. După două atacuri ratate de Energia, Darby reuşeşte un coş spectaculos. Karpelesz ratează ultima aruncare a primei jumătăţi. Gazdele cunduc la pauza mare cu 32-31.

Sfertul trei debutează cu Energia în ofensivă. Jazvin inaugurează partea secundă. Watson îi oferă o pasă decisivă aceluiaşi Jazvin, după un pick&roll. Asesoft trece la conducere, în urma a cinci puncte consecutive, scor 39-36. La jumătatea sfertului, scorul devine din nou egal. Jocul este unul foarte echilibrat. Ambele protagoniste se succed la conducere. Ofensiva campioanei nu funcţionează la parametrii normali, iar penultimul sfert se încheie la egalitate, scor 52-52.

Sfertul decisiv începe cu două puncte venite pe mâna lui Tica pentru Asesoft. Estonianul Rait Keerles vine în replică cu trei puncte. Energia încasează un fault tehnic., iar Cătălin Burlacu profită şi egalează la 55. Adamovic oferă o minge la inel. Ploieştenii preiau conducerea, dar nu pentru mult timp. Meciul este egal, scor 59-59. După patru puncte reuşite de gazde, Energia răspunde cu trei coşuri consecutive şi se distanţează la +3. Popovic ratează de la mare distanţă, scorul rămâne 63-66. Darby ajunge la linia de pedeaspsă şi transpormă o singură aruncare, oaspeţii au prima şansă la câştigarea partidei. Asesoft mai ratează un atac, iar Darby înscrie ultimele două puncte pentru gorjeni. Energia învinge campioana en-titre, scor 71-63, şi va juca în finala Cupei României!
C.Constantinescu, iSCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here