Victorie ,,dublă” pentru baschetbalişti

1185

Fanii baschetului care au venit la Polivalentă, luni seară, au avut motive de satisfacţie. CSM Târgu Jiu a trecut de CSM Sighetu Marmaţiei, 93-77, după un meci disputat şi spectaculos. Oaspeţii au avut mai multă inspiraţie în primul sfert, pe care l-au şi câştigat la limită, 18-21. Camil Berculescu şi Ioan Borşa au fost principalii protagonişti ai amfitrionilor în actul întâi, unul încheiat în avantaj după sfertul doi, 31-21. În absenţa baschetbaliştilor sârbi, americanul Darrien McClain s-a descătuşat după pauză, când a reuşit 4 ,,triţe”, terminând meciul cu 16 puncte. Borşa a dus greul sub panou, şi a contabilizat un double-double cu 21 de puncte şi 13 recuperări, de unde a rezultat şi un indice de eficienţă 34. Din tabăra vizitatorilor s-au remarcat James Harrison cu 25 de puncte şi Vladislav Solopa cu 19 puncte.
,,Este o victorie dublă, pentru că Sighetul este o contracandidată a noastră la menţinerea în prima ligă, iar succesul ne propulsează o poziţie în faţa lor în clasament. În plus, am reuşit să remontăm diferenţa de 7 puncte, la care am pierdut acolo. Astfel, în caz de egalitate, o să fim peste ei. Mă bucură victoria pe care am obţinut-o astăzi, una muncită, în nişte condiţii destul de grele, fără doi jucători importanţi. McClain a venit doar de o săptămână la echipă, însă una peste alta contează doar rezultatul final şi faptul că am reuşit să bucurăm publicul care, şi într-o zi de luni, a fost destul de numeros şi de gălăgios la sală. Campionatul este încă lung. Urmează faza a doua, urmează play-out-ul, în care orice se poate schimba. Aţi văzut cât de diferit pot sta lucrurile de la un meci la altul, sau dacă ai accidentări. Problemele cu viza nu sunt numai la noi. La Galaţi, jucătorii americani nu joacă. Este doar o victorie, şi de aici trebuie să mergem mai departe. Ne vom bucura o seară, însă apoi vom intra din nou în sală şi o să pregătim meciul cu Voluntari aşa cum trebuie”, a declarat ,,principalul” Alionescu. Antrenorul a vorbit şi despre impactul lui McClain, care a explodat în partea a doua a jocului. ,,Este încă în perioada de adaptare, este normal. Are 22 de ani, e la primul contact cu baschetul european, şi o să vedeţi că este un jucător de echipă.
Şi-a ‘luat’ doar aruncările pe care trebuia să şi le ia, însă va avea mai multe de spus când se va adapta la stilul nostru de joc şi îi va cunoaşte mai bine pe coechipierii care sunt alături de el”, a spus Alionescu.
CSM Târgu-Jiu: Darrien McClain 16p, Andrei Gheorghe 11p, Adrian Roșu 17p, Alexandru Berca 2p, Camil Berculescu 19p, Ors Kilyen 3p, Alin Andrieş 4p, Răzvan Bratoloveanu. Antrenor: Claudiu Alionescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here