Victorie de moral

483

Înaintea plecării spre Baia Mare, acolo unde la sfârșitul săptămânii va participa la turneul Final Four din Cupa României, echipa de handbal a Energiei a reușit o victorie de moral în campionat, victimă căzând trupa lui Aihan Omer.

Din lunga serie a meciurilor fără o miză deosebită pentru Energia, partida cu Dunărea Călărași a fost însă una în care trupa gorjeană a reușit să facă un joc bun și să obțină o victorie care însă nu o ajută foarte mult în campionat. Oaspeții au început mai bine, au fost cei care au deschis scorul și au condus cu 4-2 după primele cinci minute de joc. Energia a echilibrat rapid jocul și a preluat inițiativa, patru goluri consecutive ale trupei lui Andrieș au făcut ca tabela să arate 6-4 pentru gazde în minutul 11. Energia a condus și cu trei goluri scor 10-7, dar a lăsat prea devreme garda jos și cu un minut înaintea pauzei oaspeții reușeau să egaleze, scor 11-11. Acatrinei a refuzat egalitatea la pauză, a înscris golul de 12-11 și Energia se odihnea la adăpostul unui avantaj minim. Repriza secundă a fost și mai echilibrată, conducerea a fost preluată succesiv de cele două formații, fără însă ca vreuna să se distanțeze la mai mult de un gol până în minutul 52. Două goluri consecutive ale lui Sifre, primul din aruncare de la 7 metri, au desprins Energia la două goluri de adversar, scor 23-21, cu opt minute înainte de final. Cu o apărare bună, agresivă, determinată, Energia a condus și cu trei goluri, scor 25-22, dar Săulescu a fost cel care a închis tabela, una care a arătat bine pentru gorjeni, de această dată, scor 25-23 pentru trupa lui Andrieș.

Au legat două victorii “acasă”
După ce Energia a reușit să învingă în precedentul meci disputat pe teren propriu pe CS U Suceava, trupa lui Andrieș a găsit calea spre un nou succes în fața propriilor suporteri, aceștia fiind prezenți la acest meci în număr extrem de mic. Dacă în tribune au luat loc circa 200 de persoane, numărul plătitorilor de bilet abia de a trecut de 20, ceea ce ar trebui să-i pună serios pe gânduri pe toți cei de la Energia, de la jucători la antrenori și până la conducători. Rezultatele extrem de modeste, dar și evoluțiile dezamăgitoare au gonit publicul dintr-o sală altă-dată neîncăpătoare chiar și la meciurile de handbal, în prezent ea fiind arhiplină la fiecare meci al echipei de baschet.
Revenind la jocul cu Dunărea Călărași, antrenorul Liviu Andrieș s-a arătat mulțumit nu doar de scor, unul care a contat cel mai puțin, cât mai ales de exprimarea echipei pe teren: “Pentru noi nu conta din punct de vedere al clasamentului, dar a fost un bun prilej de a ne pregăti pentru și apăra șansele la Final Four-ul Cupei României unde suntem considerați outsideri. Sper ca băieții să joace mult mai motivați și sunt sigur că vor fi mult mai motivați, pentru că este o altă competiție. Sper să scoatem un rezultat bun acolo. Astăzi a fost un meci fără miză, dar spre bucuria mea, pot să spun că în ultimele trei jocuri, în care am avut două victorii, ne-am exprimat altfel. S-a văzut că ne-a lipsit acest jucător, Filipe Mota. Dacă era pe toată durata campionatului era cu totul altceva pentru noi. S-a cam încheiat cu sezonul regulat, iar acum trebuie să strângem rândurile pentru Cupa României și evident pentru play-out”, a declarat tehnicianul echipei târgujiene.

Omer, supărat pe proprii jucători
Singura echipă care avea de câștigat ceva real din meciul de miercuri de la Târgu-Jiu era cea oaspete, Dunărea Călărași fiind în luptă pentru obținerea locului 4 la terminarea sezonului regulat, un loc care i-ar fi acordat avantaje în primul tur din play-off. Odată cu pierderea jocului cu Energia, Dunărea Călărași a ratat oportunitatea de a termina pe locul 4, ceea ce l-a nemulțumit pe antrenorul Aihan Omer: “Felicit echipa din Târgu-Jiu și pe Liviu Andrieș pentru această victorie și sper să aibă succes în play-out. A fost un meci fără prea mare motivație. Eu sunt nemulțumit de determinarea jucătorilor mei. Probabil sunt mulțumiți de locul pe care-l ocupă în clasament și astăzi nu și-au arătat adevărata lor valoare. Voi fi mult mai exigent în săptămâna următoare pentru a-i aduce cu picioarele pe pământ și pentru a-i face să joace ca o echipă unită și motivă. Așa am ajuns să facem rezultate bune”, a declarat antrenorul călărășenilor la finalul partidei de la Târgu-Jiu.

andries“În play-out se anunță meciuri foarte echilibrate, mai ales după ce Turda a învins la Vaslui, lucrurile se complică puțin. Indiferent de situație trebuie să ne îndeplinim obiectivul, acela de a rămâne în prima ligă”, Liviu Andrieș, antrenor Energia Târgu-Jiu.

Energia Târgu Jiu – Dunărea Călărași 25-23 (12-11)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 250
Energia: Antonaru, Șelaru – B. Mănescu, V.Popescu, Kekezovic (4), Apolzan, Stoica, Dragnea (5), Sifre (8), Ilieș, Mota (1), Enache (1), Al. Mănescu, Stankevicius, Rodrigues, Acatrinei (6). Antrenor: Liviu Andrieș.
Dunărea: Brazhnyk, Andrei – Tsap, Zacaciurin (1), Săulescu (1), Nicolae (6), Velea, Gavroloaia (4), Coveianu, Mitrea (2), Șoldănescu (1), Bulov, Kumogorodskyy (6), Gurkovsky (2), Voinea. Antrenor: Aihan Omer.
Arbitri: Bogdan Stark, Romeo Ștefan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here