Victoria din Muntenegru, insuficientă! România a căzut în Urna 4

606

Echipa națională a României a câștigat cu 1-0 pe terenul Muntenegrului în ultima etapă din Liga Națiunilor. George Țucudean a marcat golul victoriei în minutul 44, iar Ciprian Tătărușanu a apărat un penalty în minutul 72. Naţionala lui Cosmin Contra a evoluat foarte bine, având nenumărate situaţii la poarta adversă. Din păcate, succesul nu a fost de ajuns pentru ca tricolorii să-şi câştige grupa şi nici să rămână în urna a treia valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2020. Astfel, prima reprezentativă va avea o misiune extrem de dificilă în calificările pentru turneul final Euro 2020, la care Bucureștiul este co-organizator, alături de alte 11 orașe de pe continent. După succesul de marţi, antrenorul Cosmin Contra a declarat că România trebuie să-şi păstreze aceeaşi atitudine pentru a spera la campionatul european. “Sunt un antrenor fericit pentru atitudinea pe care am avut-o, dar sunt mai puțin fericit că nu am reușit să terminăm pe cele mai bune două locuri doi. Am făcut un meci extraordinar. Păcat că am înscris doar un gol, al doilea ne-ar fi trebuit foarte mult pentru a ne îndeplini obiectivul. Sunt un antrenor mândru și dacă vom avea atitudinea asta pe viitor, ar fi extraordinar”, a spus Contra. Deşi a terminat neînvins alături de tricolori în Liga Naţiunilor, Contra a declarat că două meciuri jucate fără proprii spectatori au contat enorm pentru formaţia sa. În ceea ce priveşte următoarea tragere la sorţi, antrenorul a afirmat că România nu trebuie să se sperie de numele adversarilor. “Regret cele două puncte pierdute în meciul cu Muntenegru. Să nu uităm că am jucat două meciuri fără spectatori. Am zis după meciul cu Serbia că vom regreta cele două puncte pierdute în meciul tur cu Muntenegru. Felul în care ne-am dorit victoria la fiecare meci mă face încrezător pentru preliminarii. E clar că neîndeplinind obiectivul, e un eșec. Fără al doilea gol marcat, e pe jumătate bucuria. Am avut patru-cinci situații de gol, puteam intra la pauză cu 2-0 sau 3-0. Îmi asum această vină, dar joacă și adversarii… În unele partide suntem mai inspirați. Vom vedea la tragere. În fiecare urnă valorică există și adversari mai slabi valoric. Nu trebuie să ne gândim că prindem grupa infernală și nu ne putem califica. Vom vedea după tragerea la sorți”, a declarat tehnicianul.

Manea: “Este un pas înainte”
Deşi România nu a impresionat decât prin determinare în meciurile disputate în Liga Naţiunilor, fundaşul de la CFR Cluj, Cristi Manea, a declarat că atmosfera în vestiar este foarte bună, iar forţa grupului îşi va spune cuvântul, pe viitor, la echipa naţională. “Este un pas înainte, un pas extraordinar, nu am pierdut, asta ne va da curaj să fim 200% axați pe calificările viitoare. Am încercat să marcăm cât mai mult, dar atât s-a putut. Indiferent de urnă, trebuie să arătăm că suntem România. Vom da 100% pe teren. Trebuie să dăm totul pe teren, doar așa ne vom califica la Euro 2020. Din câte am înțeles, niciodată nu am mai avut la națională o echipă atât de unită. Asta este cel mai important, dacă ai atitudine și determinare, vin și restul”, a spus apărătorul lateral.

Clasament
M V E I G P
Serbia 6 4 2 0 11-4 14
România 6 3 3 0 8-3 12
Muntenegru 6 2 1 3 7-6 7
Lituania 6 0 0 6 3-16 0
La finalul meciurilor din grupele Ligii Naţiunilor au promovat în Liga A: Ucraina, Suedia, Bosnia-Herțegovina, Danemarca. În Liga B vor merge Scoția, Finlanda, Norvegia şi Serbia. De asemenea, Georgia, Belarus, Kosovo şi Macedonia au urcat în Liga C. În schimb, au retrogradat următoarele formaţii: Germania, Islanda, Polonia, Croația (Liga B), Slovacia, Turcia, Irlanda de Nord şi Irlanda ( Liga C) şi Estonia, Slovenia, Lituania, Cipru (Liga D).

Urmează tragerea la sorţi
Tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020 va avea loc pe 2 decembrie. Cele 55 de echipe naţionale afiliate la UEFA vor fi împărţite în zece grupe. Cinci grupe vor fi alcătuite din şase naţionale, iar celelalte cinci grupe vor avea în componenţă cinci echipe. Doar primele două clasate din fiecare grupă merg direct la EURO 2020. Încă patru formaţii se vor califica în urma barajului Ligii Naţiunilor.
Urnele pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2020
Urna 1: Olanda, Franţa, Elveţia, Belgia, Portugalia, Italia, Anglia, Spania, Croaţia şi Polonia
Urna 2: Islanda, Germania, Ucraina, Cehia, Rusia, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Austria, Danemarca, Ţara Galilor
Urna 3: Irlanda, Slovacia, Irlanda de Nord, Turcia, Scoţia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel
Urna 4: Georgia, Albania, Estonia, Grecia, Cipru, Slovenia, Muntenegru, România, Lituania, Ungaria
Urna 5: Armenia, Belarus, Kosovo, Macedonia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaijan, Republica Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe
Urna 6: Letonia, Andorra, San Marino, Malta, Liechtenstein
Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here