Vicepremierul Stănescu vine la Târgu-Jiu! Vizita grăbește reintegrarea lui Călinoiu în PSD Gorj

538

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a anunțat, ieri, pe pagina sa de socializare că după sărbătorile pascale vicepreședintele social-democrat pentru regiunea Oltenia, Paul Stănescu, totodată vicepremier, va efectua o vizită de lucru la Târgu-Jiu. Anunțul lui Cârciumaru este unul care transmite, subliminal, și mesajul către organizație, vizavi de revenirea ireversibilă a lui Ion Călinoiu în partid, știut fiind că Stănescu este cel care presează la nivel județean, dar și central, ca fostul președinte executiv al PSD Gorj să fie reacceptat la cârma formațiunii social-democrate. Intervenția lui Stănescu schimbă însă total planurile echipei formate la nivelul conducerii PSD Gorj, știut fiind că Florin Cârciumaru nu va mai candida decât la parlamentare.

Anunțul liderului județean ar trebui să calmeze și spiritele în PSD Gorj, deputatul Mihai Weber arătând public, deja de mai multe ori, că este nemulțumit de revenirea lui Călinoiu în partid. O parte a primarilor sunt însă pentru reintegrarea lui Călinoiu în PSD Gorj, Florin Cârciumaru anunțând deja că aceasta este doar “o chestiune de zile”. De altfel, Stănescu a vrut ca Ion Călinoiu să facă parte din delegația PSD Gorj la Congresul Extraordinar al partidului de la București și chiar a întrebat liderul organizației de ce nu l-a luat pe fostul președinte executiv în Capitală, asta deși se cunoaște că, la acel moment, situația fostului candidat la parlamentare nu era clarificată. Stănescu, și nu este deloc un secret, este cel care l-a sprijinit pe Ion Călinoiu în vederea obținerii funcției de director interimar al SGA Gorj, în perioada în care fostul candidat independent, a fost tras pe linie moartă, rămânând în afara partidului, fără un loc de muncă.

Nemulțumirile se tranșează direct cu Stănescu!
“După Paşte, îl vom avea pe domnul vicepremier Stănescu la Târgu-Jiu, la o întâlnire cu primarii pentru a le explica ce se va întâmpla cu primăriile din punct de vedere al finanţării şi vor discuta şi despre proiectele prin PNDL”, a transmis Florin Cârciumaru, la vizita respectivă urmând să participe, cu siguranță, și Ion Călinoiu, și asta în calitate de membru cu drepturi depline în PSD Gorj. Nu este exclus ca, la cererea lui Stănescu, Călinoiu să aibă, după sărbători, și funcția de vicepreședinte al PSD Gorj, lucru care a fost anunțat deja public de Florin Cârciumaru, deși acest lucru a stârnit mari nemulțumiri, atât în partid, cât și în afara lui. Cârciumaru a arătat astfel că nu se poate împotrivi revenirii, chiar dacă a fost conștient că astfel își va călca pe mândrie și pentru Ion Ciocea. Pentru a se înțelege mai bine că cine are tupeu să comenteze despre revenirea lui Călinoiu, Cârciumaru punctează următoarele: “domnul vicepremier Paul Stănescu va sta de vorbă și cu primarii din Gorj, dacă au nemulțumiri”, știut fiind că nemulțumirile vin mai mult de la vârful organizației, și asta nu vizavi de salarizare, și mai puțin de la edilii locali.

Călinoiu, în campanie electorală!
În timp ce liderii PSD Gorj au dat-o cotită cu revenirea lui Călinoiu, lăsându-i pe alții să comenteze la adresa acestuia, șeful SGA Gorj a făcut un tur de forță în mass-media, explicând că este social-democrat și că merită să fie în partid. Prin acest demers, Călinoiu, intrat într-un con de umbră politică, a ieșit în față, știut fiind că are nevoie de susținere publică după ce Stănescu va impune revenirea sa în partid. De altfel, la scurt timp după intervenția așteptată a lui Stănescu, s-a schimbat, parcă peste noapte, și optica liderului PSD Gorj care, deși știa la ce să se aștepte și la săgețile pe care le va primi, a anunțat public că nu există loc de întors, Călinoiu fiind susținut “de sus” să revină în PSD. Deși mulți i-au pus vorbele sub semnul întrebării, președintele Florin Cârciumaru a spus cu subiect și predicat, public, că i s-a impus acest lucru, cel care a tras sforile fiind însă nu Dragnea, ci Stănescu la Dragnea.

Candidaturile la șefia PSD Gorj, deloc sigure
Într-un cuvânt, cărțile sunt făcute, Călinoiu poate fi considerat, în ciuda părerilor pro sau contra, deja revenit în PSD Gorj și nu doar atât. Nu trebuie ignorat că Ion Călinoiu are o susținere directă, deloc de neglijat, din partea vicepremierului Stănescu, fapt care se va lăsa cu vendete, în viitorul apropiat, la nivelul organizației județene. În ceea ce privește viitoarea conducere a PSD Gorj, candidatura în tandem a lui Mihai Weber-Cosmin Popescu ar putea să sufere, până la scrutin, mari modificări…
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here