“Vicele” Pungan, la cârma a două firme cu profit redus

483

Marian Pungan, vicepreşedinte interimar al PPDD Gorj, cel vehiculat în ultimul timp ca înlocuitor al Mădălinei Ciolocoi în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, are o situaţie materială modestă. Popularul este administratorul a două firme, cu profit redus, atât el cât şi soţia trăind din ce produc ambele societăţi. Veniturile familiei s-au rotunjit abia după ce Pungan a fost pus consilier judeţean şi, de scurt timp, promovat în ATOP Gorj, consilierul aducând acasă 1300 de lei siguri, de la stat.

Popularul Pungan deţine un apartament modest în municipiu, un teren intravilan şi o maşină. Atât el, cât şi soţia prestează la firmele proprii, adică la SC Sindpet SRL şi la Axelubri Distrib SRL. La ambele, capul familiei este administrator. Sinpet SRL a fost înfiinţată de Pungan în 2004, şi a funcţionat în general pe pierdere în timp ce a doua firmă, constituită în 2012, având sediul la Bumbeşti-Jiu, a pornit-o cu stângul, societatea specializată în comerţ cu ridicata a produselor chimice având profit zero în 2012 şi o pierdere de aproape 500 de lei. Prima societate le-a produs soţilor Pungan un profit în 2012 de peste un miliard, anul în cauză fiind cel mai bun financiar pentru adminsitrator. În rest, Marian Pungan câştigă 700 de lei lunar de la Consiliul Judeţean, completaţi de luna trecută, cu încă 600 de lei lunar urmare a intrării acestuia în ATOP.
Marin Pungan ar putea fi promovat azi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, asta dacă majoritatea PSD-PPDD în organismul de conducere local va fi consfinţită în şedinţa ordinară. Pentru post a mai fost vehiculat şi numele lui Petrică Nanu, fostul primar al municipiului, despre care s-a mai spus că ar putea fi promovat inspector adjunct al Ispectoratului Şcolar Gorj.
Pe ordinea de zi a şedinţei de CJ de astăzi tronează schimbarea vicepreşedintelui Mădălina Ciolocoi, şi numirea noului vicepreşedinte de la judeţ. Cele două proiecte de pe ordinea de zi au fost însoţite, întreaga săptămână, de opinii pro şi contra noii majorităţi din CJ Gorj.
A.STOICA   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here