Viaţă comodă de funcţionar – Şeful de la Protecţia Copilului se laudă cât de bine stă pe scaunul de director

385
ctin preoteasaDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj este condusă de 13 ani încoace de aceeaşi persoană, Constantin Preoteasa. Structură subordonată Consiliului Judeţean Gorj, unitatea nu a beneficiat de schimbări în domeniul conducerii. De ce? Directorul motivează fără modestie cât de bine îi şade lui pe scaunul directorial şi cât de mare este mulţumirea preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu.

„De 13 ani de când conduc unitatea a trecut prin toate etapele dezvoltării. Niciodată conducerea CJ nu s-a plâns de activitatea de aici. Toţi preşedinţii m-au apreciat mai mult de pe postul pe care îl ocup, chiar dacă eram dispus să trec pe alte funcţii în cadrul CJ Gorj”, ne-a declarat Preoteasa.
Un bun manager în viziunea acestuia este acela care scoate bani din piatră seacă. „Un director trebuie să fie înainte de toate manager. Eu am reuşit să fac multe dotări din sponsorizări, fără să apelez de fiecare dată la bugetul Consiliului Judeţean”, a completat directorul DGASPC Gorj.
Rectificări se fac la nevoie
Bugetul anual al structurii reprezintă trei sferturi din bugetul CJG, bani care se alocă la fiecare început de an. „De regulă, banii de la Consiliu ne ajung, dar dacă avem probleme, se pot face rectificări”, a dorit Preoteasa să „clarifice”. Totuşi, acesta a declarat că a mai primit bani şi din partea altor structuri, nu numai din sponsorizări. Astfel, în afară de banii de la CJ Gorj, unitatea condusă de Constantin Preoteasa mai trage bani şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului, de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, cât şi de la alte fundaţii internaţionale.
Aceste venituri majore sunt înmulţite şi de banii primiţi din sponsorizări, care, din păcate pentru conducerea DGASPC Gorj, de un an de zile încoace, sunt primiţi direct la CJ Gorj dar cu specificaţia instituţiei lui Preoteasa. Astfel, „veniturile” nu mai ajung în buzunarele conducerii, ci se fac puţin mai „la vedere”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here