Veronique Thual Chauvet: “În Gorj sunt tineri talentaţi”

333

scoala de vara liceul de muzica (15)Veronique Thual Chauvet se află deja pentru al treilea an în Târgu-Jiu, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu, cu care a avut un parteneriat. Pianistă din Franţa Veronique a lucrat încă din 2007 cu elevi din judeţul nostru şi a avut posibilitatea să îi vadă, de la an la an, cum evoluează şi cresc.

“Am lucrat cu ea din primul an. M-a ajutat foarte mult. Acum am lucrat pe o partitură şi mi-a arătat unde să cânt piano, unde forte şi cum să interpretez”, a povestit Liviu, unul dintre elevii şcolii de vară.

“Sunt elevi buni, îmi place aici şi îmi place să lucrez cu ei. Am văzut cum au evoluat, i-am văzut de la an la an”, a povestit franţuzoaica. Cea care a mediat întâlnirile din Târgu-Jiu a fost profesoara Mihaela Sanda Popescu. Potrivit acesteia, nu mai puţin de 20 de elevi de la Liceul de muzică şi de la Şcoala Populară de Artă participă la această şcoală de vară.

“Nu înseamnă că ei reprezintă numai elita celor două unităţi şcolare. Sunt copii care vor să înveţe şi maniera în care Veronique lucrează cu ei este deosebită. Nu spun că este mai bună sau mai rea decât şcoala românească, dar este altceva şi este foarte bine că ei au această ocazie”, a declarat profesoara. Roadele acestor cursuri vor putea fi văzute vineri, într-un spectacol care va avea loc, de la ora 11.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here