Vernisaj româno-francez, la muzeul de la Curtișoara

864

Duminică, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara, a avut loc, în prezenţa unui public iubitor de artă, vernisajul lucrărilor realizate de cei doi artişti, Andreea Medar (România) şi Arthur Debert (Franţa), prezenţi în cadrul Sezonului România – Franţa, eveniment organizat de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Castel Coucou şi Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”.
Așezat sub semnul înfrăţirii dintre cele două oraşe, Târgu-Jiu şi Forbach, evenimentul artistic s-a înscris, aşa cum cei doi artişti au vrut să-l definească, la „granița insesizabilă dintre concret și ireal, mit și istoric, vechi și nou, progres sau conservatorism”. Folosind tehnici moderne de exprimare artistică, Arthur şi Andreea şi-au ancorat proiectul într-un „atemporal mitologic”, lucrările realizate fiind făcute pentru a fi privite la un anumit moment al zilei şi al nopţii, motiv pentru care „timpul” sau „absenţa” acestuia, „delimitarea sau absența granițelor”, devin „elemente care au scopul de a estompa bariera unei epoci, a contrastului și antitezei”.
Inspiraţi de locul încărcat de tradiţie, cei doi artişti şi-au dat frâu imaginaţiei reuşind un performence de excepţie. Acesta a fost cel de-al doilea eveniment al Sezonului, primul desfşurându-se în perioada 18 martie – 14 aprilie, în Franţa, la Forbach unde Asociaţia Castel Coucou a organizat o reşedinţă la care au participat Bogdan Epure (România) și Théo Romain (Franţa).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here