Vernisaj de pictură! – Prin oglinda copilăriei, cu artista Ina Gheorghiu

569

Ina Gheorghiu 2Galeriile Municipale de Artă din Tg-Jiu au găzduit joi, de la orele 17.00, expoziţia de pictură, pe pânză şi lemn, a artistului plastic Ina Gheorghiu. Expoziţia poate fi vizitată de iubitorii de frumos timp de două săptămâni.

Ziua de ieri a fost moment de reverie pentru mai mulţi târgujieni care au fost prezenţi la vernisajul picturilor expuse la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu, lucrări executate de mâinile dibace ale artistei Ina Gheorghiu. La eveniment au participat numeroşi iubitori de frumos, artişti plastici, oameni de cultură care şi-au delectat privirile admirând cele 40 de lucrări de pictură, pe pânză şi lemn, ale artistei. Florin Gheorghiu, vicepreşedintele UAP Gorj, de altfel şi soţul artistei a prezentat această expoziţie. “Lucrările au fost realizate plecând de la ideea de transpunere a privitorului în raport cu lumea copilăriei, de aceea oglinda te face să crezi că faci parte din aceste lucrări. Pătrunzi prin intermediul oglinzii copilăriei. Aceste lucrări dozează noţiuni de pictură bizantină, artă naivă, versuri din creaţia Anei Blandiana şi din universul propriu copilăriei al autoarei, lumea de vis a copilăriei”, a mărturisit vicepreşedintele Filialei UAP Gorj.

Creaţii numeroase

galerieArtista nu este la prima expoziţie personală, ea şi-a mai expus creaţiile sale în numeroase expoziţii personale dar şi colective, naţionale în oraşe precum Iaşi, Bucureşti, Constanţa, Mangalia, Cluj, dar şi în străinătate în Franţa, Paris, Olanda, Belgia. De asemenea participă la toate manifestările galerie (1)prinse în programul expoziţional al UAP, filiala Gorj. “Expoziţia se desfăşoară pe două direcţii care sunt unitare prin tematică. O direcţie este o îmbinare a utilului cu plăcutul, iar a doua direcţie este pictură pe şevalet pe pânză cu aceleaşi structuri compoziţionale în formate mai mari. Pictura creează o atmosferă de mister, prin personajele create, uşor naiv, prin aluzia la pictura naturală, prin cromatică şi mod de tratare. Cromatica se apropie şi de pictura pe sticlă din zona icoanei, prin tratarea decorativă prin culori pure, clare”, a mărturisit cunoscutul artist plastic Gheorghe Plăveţi. Autoarea lucrărilor acestei expoziţii, Ina Gheorghiu s-a născut la Târgu-Cărbuneşti, a absolvit Academia de Artă „George Enescu” Iaşi, clasa profesorului Dimitrie Gavrilean şi este profesor de arte plastice la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here