„Vecini” prin artă

406

expo (11)Nu mai puţin de 30 de artişti plastici de la filiala Deva a Uniunii Artiştilor Profesionişti din România au expus joi seara la Muzeul Judeţean din Târgu-Jiu.

Lucrările, reunite sub denumirea de „Vecinii”, sunt variate din multe puncte de vedere, de la subiectul abordat, la manieră sau tehnică.

De la sculptură, la ceramică, tapiţerie, fotografie sau pictură în ulei, toate aceste forme de manifestare artistică au fost abordate de artiştii de la Deva.
expo (111)Zeci de lucrări sunt expuse, acum, pe simezele târgujiene, expoziţia fiind deschisă tuturor celor interesaţi. Principalul organizator al evenimentului este artistul fotograf Doru Dădălău, care a avut ideea de a-i aduce în Târgu-Jiu pe aceşti artişti. Bucuroşi că au posibilitatea de a expune aici şi de a păstra, astfel, o legătură cu actul artistic din oraşul lui Brâncuşi, unii dintre artişti au mărturisit că au mai avut astfel de ocazii şi că o iniţiativă de acest gen este mereu binevenită. „Este o ideea bună. Ar trebui făcut mai des aşa ceva. Eu mai cunosc artişti din Târgu-Jiu şi am mai expus aici şi mă bucur că am ocazia să o fac din nou”, a declarat ceramistul Cristian Ianza. „Este bine că avem şi tineri printre noi, eu sunt veteranul. Putem vorbi de o continuitate. Avem, spre exemplu, în filiala noastră, tineri extraordinari care promit multe şi care au foarte mult talent”, a povestit şi Ion Cârjoi, pictor.
Posibilitatea de a vedea şi altceva şi de a păstra legătura cu „vecinii”, aşa cum o spune şi numele expoziţiei, i-a încântat pe artiştii plastici din ambele oraşe. Arta a demonstrat, încă o dată că, indiferent de forma pe care o prinde, realizează legături de netăgăduit.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here