Vasilică vrea o “echipă de gorjeni” în Liga a 3-a!

825

Antrenorul proaspetei divizionare C din Gorj, Dan Vasilică, priveşte încrezător spre viitor. Tehnicianul care a dus-o pe Internaţional Băleşti în Liga a 3-a a povestit, cu umor, despre siguranţa pe care o avea înaintea returului cu Tractorul Cetate. Gorjenii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu şi au câştigat la scor şi mai mare în Dolj (1-3). “Jucătorii mei spuneau, după meciul doi, că nu au văzut asemenea siguranţă decât la Liviu Dragnea, când spunea că o să treacă moţiunea. Eram ferm convins că o să câştigăm, deşi fotbalul nu este un sport just. Nu contează, de multe ori, cât ai muncit, ce sacrificii faci, cât de talentat eşti, mai sunt şi alte lucruri care, uneori, determină echipa care câştigă sau pierde: hazardul, norocul… Eu însă am avut tot timpul încredere, prea muncisem foarte mult şi nu mă refer doar la aceste două meciuri”. Vasilică a mai spus că meciul de la Cetate a fost la discreţia oaspeţilor, care pe un teren mic şi-au “sufocat” adversarii. “Cu Tractorul, a fost exact aşa cum mă aşteptam. În meciul tur i-am dominat, dar am primit un gol pe final şi s-a schimbat cumva părerea generală, că meciul nu ar fi fost la discreţia noastră. Le-am arătat însă la jucători că în primele 15 minute oaspeţii nu au trecut decât o dată jumătatea terenului. Eram convinşi, cu toţii, că în retur vom domina, mai ales că se juca pe un teren mai mic. Nouă ne convin foarte mult aceste spaţii, pentru că avem jucători care fac un pressing foarte agresiv. Nu i-am lăsat să joace nici măcar cu minge lungă, era clar că vom fi peste ei”. Antrenorul a mai declarat că echipa sa culege roadele după o perioadă de trudă şi căutări. “E o recunoaştere a efortului. Este rodul unei campanii de mai mulţi ani, în care am încercat să fac o selecţie, cred că este principala calitate a unui antrenor. Am căutat o formulă care să mă ajute. Şi anul trecut a fost formula bună, dar a ţinut de altceva, nu vreau să discutăm de ce n-am câştigat atunci campiontul. Bogdan Chiriac, secundul şi prietenul meu, a condus echipa când am plecat la Bistriţa. A făcut-o foarte bine, jucătorii au fost motivaţi, şi au ştiut ce vor de la început. Din iarnă, am spus-o, nu aveam nicio bucurie dacă luam doar titlul judeţean, cu toate că era o premieră pentru mine şi comună. Era un eşec dacă nu treceam de baraj”.
Dan Vasilică şi-ar dori la Băleşti cât mai mulţi jucători gorjeni de valoare, dar, în funcţie de bugetul pe care şi-l permite nou-promovata, va stabili priorităţile în materie de transferuri. “Cum am reuşit de fiecare dată să găsesc o formulă câştigătoare, cred că şi acum o voi face. Am o listă, din iarnă, pentru trei variante de buget. Acum, aştept să vedem ce se întâmplă zilele acestea. Mi-aş dori să pot să-mi permit să aduc cât mai mulţi gorjeni. Vreau să revină acasă, dar ei nu au plecat de bine ce era, au plecat că aveau oferte mai bune. Mi-aş dori să am posibilitatea să-i repatriez. Mi-ar plăcea o echipă de gorjeni, pentru că am mare încredere în jucători din această zonă”.

Se caută bani!
Frământările din fotbalul mare au arătat că principalele probleme din sportul rege sunt lipsa investiţiilor la nivel juvenil, dar mai ales lipsa fondurilor direcţionate către sport. Primarul din Băleşti, Mădălin Ungureanu, spune că resursele pentru Liga a 3-a sunt insuficiente în acest moment, şi face un apel la autorităţile judeţene. “Să sperăm că urmează, iarăşi, un an de glorie. Suntem hotărâţi să susţinem echipa în Liga a 3-a. Am dori să avem discuţii şi să avem şi sprijinul de la Consiliul Judeţean Gorj, privind o formă de finanţare a acestei echipe. În momentul de faţă nu mai vorbim de echipa comunei Băleşti, putem spune că este deja o echipă a judeţului, fiind singura promovată în Liga a 3-a. Momentan, nu avem bani pentru eşalonul trei, dar rămâne de văzut ce soluţii vom găsi. Credem că autorităţile nu vor rămâne indiferente la solicitarea pe care noi le-o facem”, a declarat edilul. În schimb, tehnicianul din Băleşti s-a arătat ceva mai optimist. Dan Vasilică a declarat că mai mulţi oameni potenţi din punct de vedere financiar ar fi promis sprijin pentru Internaţional. “Logic, e nevoie de mai mulţi bani, trebuie să identificăm surse de unde putem să-i luăm. Spre marea mea bucurie, sunt foarte multe persoane care vor să ne fie alături financiar şi e un lucru extraordinar. Probabil, şi pe fondul dispariţiei mai multor echipe din judeţ. Sunt oameni care chiar ne contactează şi vor să ne susţină necondiţionat. De aceea, nu cred că o să avem probleme în privinţa aceasta. E adevărat, obiectivul echipei va fi în funcţie de câţi bani strângem. Obiectivul meu personal este să termin pe locul întâi în continuare, nu pot să intru într-o competiţie şi să mă gândesc să termin pe doi”.

Unde joacă?
Primăria din Băleşti a făcut eforturi mari să aducă stadionul din comună la standardele eşalonului trei. Cu toate acestea, autorităţile locale nu au certitudinea că echipa va şi juca în meciurile “de acasă” la Băleşti. Primarul Mădălin Ungureanu a declarat că mai sunt paşi care trebuie parcurşi. “Chiar dacă stadionul nu este gata, şi nu va putea fi omologat, avem soluţii, avem unde să jucăm şi să ne putem desfăşura activitatea. Vom avea o discuţie despre ce înseamnă omologarea stadionului. Deja am adus o serie de îmbunătăţiri la baza sportivă, am însămânţat terenul, am făcut tribune, am dotat vestiarele cu duşuri… Dacă nu ne încadrăm anul acesta, sunt soluţii pentru a desfăşura etapele sportive, nu asta e problema. Problema este să găsim soluţiile financiare”, a precizat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here