Varujan Vosganian lansează „Cartea Şoaptelor” şi la Târgu-Jiu

395

cartea soaptelorSenatorul PNL Varujan Vosganian va prezenta romanul „Cartea Şoaptelor” în municipiul Târgu-Jiu, într-una din primele zile ale săptămânii de după Paşti. Cartea a fost deja lansată în mai multe oraşe, inclusiv în străinătate. Totuşi, Vosganian doreşte să o prezinte şi gorjenilor, gândindu-se la o lansare a sa în oraşul lui Brâncuşi.

Vestea că Varujan Vosganian îşi va prezenta „Cartea Şoaptelor” la Târgu-Jiu ne-a dat-o poetul Laurian Stănchescu, Consilierul pe Probleme de Cultură dar şi colegul lui Vosganian în Uniunea Scriitorilor Români. „Este dorinţa lui Varujan Vosganian de a-şi lansa romanul „Cartea Şoaptelor” şi la Târgu-Jiu. În această lucrare este vorba despre genocidul armenilor din 1915. Cartea a fost deja tradusă şi prezentată în Spania, Italia şi urmează Serbia. A apărut, de asemenea, în toată America Latină şi acum se lucrează la traducerea sa în America de Nord. Critica internaţională o consideră printre cele mai bune romane publicate în ultimii 20 de ani. Acum se lucrează şi la traducerea ei în limba armeană şi vreau să vă spun că deja armenii o socotesc drept un fel de Biblie modernă a vieţii lor”, a explicat scriitorul Laurian Stănchescu.

Deocamdată nu se ştie cu exactitate ziua în care va fi prezentată „Cartea Şoaptelor” la Târgu-Jiu şi nici locaţia. „Ştim sigur că va fi săptămâna viitoare, după Paşti, dar nu ştim exact unde şi în ce zi se va desfăşura”, a menţionat Stănchescu.

„Cartea Şoaptelor” conţine întâmplări şi nume reale, autorul explicând, cu ocazia uneia dintre prezentările acestei lucrări, că o mare parte din atrocităţile secolului XX descrise în romanul său ar fi fost greu de imaginat pentru mulţi scriitori.

Vom reveni cu amănunte privind prezentarea romanului „Cartea Şoaptelor” la Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here