Vârsticii nu mai cred în minuni – Consultaţii gratuite pentru pensionari

466

scaun stomatologiePersoanele înscrise la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu-Jiu vor avea parte de consultaţii medicale şi stomatologice gratuite, câteva zile pe săptămână.

Nu este vorba despre un cabinet care îşi va deschide uşile în curând. Vârstnicii sunt reticenţi, mulţi spunând că nu mai cred în minuni.

Cabinetul va fi gata în aproximativ o lună, fiind amplasat în vechiul club pentru pensionari din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu-Jiu. Investiţia a costat peste un miliard de lei vechi pentru reabilitare şi amenajare a spaţiului. Acesta va fi format din două cabinete, unul de medicină generală şi altul de stomatologie. În cazul primului, acesta va fi deservit de o asistentă medicală care va oferi consultaţii gratuite, va realiza analize simple cum sunt determinările de glicemie sau tensiune, ori vor face injecţii intramusculare. Medicul stomatolog care va lucra acolo, timp de trei zile pe săptămână nu va percepe taxe pensionarilor membri ai casei, în rest lucrând pentru el, cu plată. Medicul nu va plăti nici chirie şi nici cheltuielile utilităţilor, care vor fi asigurate de către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Jiu. Pentru dotarea acestui cabinet, a fost achiziţionat un scaun de stomatologie, dotat cu toate utilităţile care a fost adus tocmai de la Timişoara şi care a costat 200 de milioane de lei vechi. Acestuia se adaugă şi restul instrumentarului, care a mai costat în jur de 2 400 de lei. Preşedintele CARP Târgu-Jiu, Dumitru Nicolae, a declarat că, pentru a se evita neînţelegerile şi, pentru că stomatologul nu va putea face mai mult de 15 consultaţii pe zi, pentru acestea vor fi realizate programări prealabile.
„Promisiuni, mamă… cine ne face nouă gratuit?”
Pensionarii sunt reticenţi. Aceştia spun că ar fi un lucru prea frumos pentru a li se întâmpla lor, bătrânii fiind obişnuiţi să li se ia din pensii în niciun caz să le vină cineva în ajutor. „Să dea Dumnezeu să se întâmple aşa ceva, deşi nu cred. Cărui doctor i-ar conveni să lucreze gratuit pentru noi? Dar dacă e totuşi aşa, eu cred că e o minune”, a spus o pensionară, în timp ce alţii au declarat că s-ar bucura foarte tare, pentru că au pensii mici şi nu îşi permit luxul de a merge de câte ori au nevoie la medic. Cabinetul va fi inaugurat cel mai târziu la 1 iulie, după ce va primi toate avizele necesare pentru funcţionare. În prezent a fost dotat cu tot ce trebuie, doar mici detalii mai necesită atenţie.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here