Varianta ocolitoare a municipiului, în faza de licitaţie

298

Autorităţile locale aşteaptă finalizarea licitaţiei organizate pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, pentru a putea preda amplasamentul şi a fi demarate lucrările. Proiectul este unul ambiţios, fiind vorba despre 20 kilometri de centură ocolitoare. 60% din valoarea investiţiilor este din fonduri europene, diferenţa fiind asigurată din fonduri guvernamentale.

Proiectul care vizează devierea traficului greu pe noua şosea de pe actualul drum de centură al oraşului presupune executarea unor lucrări de anvergură. La ora actuală, proiectul este în faza de licitaţie, după cum confirmă Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu: „este în procedură de licitaţie; aşteptăm să se definitiveze procedura de licitaţie şi noi să cunoaştem cine este constructorul, aşa încât împreună cu consultanţii, proiectanţii şi constructorul să trecem la identificarea şi predarea amplasamentului şi aceste lucrări să înceapă. Este vorba despre 20 de kilometri de centură ocolitoare. Desprinderea se va face în zona podului de cale ferată din cartierul Romaneşti, zonă ce a fost sistematizată odată cu finalizarea drumului de rocadă; este o lucrare destul de mare”.
Pentru realizarea acestei variante ocolitoare se vor construi opt pasaje supraterane, trei dintre ele traversând drumuri naţionale. De asemenea, vor fi executate şi patru poduri noi peste râurile Jiu şi Şuşiţa, precum şi unul peste pârâul Amaradia. Lungimea totală a traseului noii variante ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu va fi de aproape 20 de kilometri; lăţimea şoselei va fi de zece metri, iar a carosabilului propriu-zis, de şapte metri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here