Vând ca să trăiască!

473

Pandurii sunt disperați să-l vândă pe Ioan Hora pentru a evita falimentul.
Banii încasați pe golgheterul campionatului și drepturile tv ar readuce clubul pe linia de plutire.

Fără susținerea principalului sponsor, CEO, Pandurii e nevoită să-și scoată golgheterul la vânzare.
Și asta rapid, pentru că cei mai buni jucători ai echipei sunt tentați să plece, iar antrenorul Edward Iordănescu e ofertat de CS U Craiova.
Ioan Hora e cotat de transfermarkt.ro la 1,5 milioane euro dar oltenii s-ar mulțumi și cu 1 milion euro încasați înainte de startul EURO 2016.
Ioan Hora este singurul jucător al pandurilor, alături de Dan Nistor, utilizat în 35 de jocuri în campionatul trecut. Hora a marcat 19 goluri (3 din penalty), a oferit 3 pase decisive și a obținut un penalti.
”Vrem, nu vrem, următoarele zile sunt decisive. Până spre mijlocul săptămânii viitoare trebuiesc făcuți niște pași. Din păcate, semnele nu sunt cele pe care le așteptam eu și sigur că entuziasm există în continuare și speranța moare ultima. Știu ce se întâmplă și la restul de echipe, dar eu nu sunt dispus să o iau iar de la zero și fără anumite garanții”, a declarat Iordănescu Jr.
Cum banii din drepturile tv sunt deja amanetați, clubul garantând cu ei la ultimele două împrumuturi, vânzarea lui Hora e imperioasă.
”În cazul în care Hora ar pleca și în momentul în care luna viitoare ar intra banii de la tv, cu aceste două sume puse împreună se poate ajunge la zi ca și achitare a datoriilor”, a mai spus Iordănescu.

Nu mai așteaptă Euro
Ioan Hora este în lotul lărgit al României pentru Euro 2016, iar o prestație bună a acestuia în Franța i-ar crește considerabil prețul. Cum creditorii bat la ușă, oficialii olteni nu mai au răbdare și vor să scape de Hora cât mai rapid.
Vasco și Mingote, jucători ce s-au despărțit de Pandurii în această vară, și-au depus și ei memorii la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor pentru a obține salariile restante și se alătură lui Lazar, Ciucur și Wellington care au reclamat și ei clubul la CNSL.
”Vrem să-l vindem pe Hora pentru că avem nevoie de bani și vrem să facem asta înainte de Euro. Nu putem risca cu turneul final. În primul rând, nu știm sigur dacă va fi convocat. Apoi, sigur, în cazul în care va juca, poate face o figură frumoasă acolo, dar pe noi ne-ar debloca o anumită sumă acum”, a spus Răducan la Digi Sport.
Oficialul gorjenilor a spus și care este suma pentru care Hora poate pleca de la Pandurii.
”Am cerut mai mult de un milion euro ca să avem de unde scădea. Probabil vom obține în jur de un milion euro. Sunt discuții cu trei-patru echipe, mai este și oferta polonezilor de la Lech Poznan, dar este insuficientă. Mai este și un club din China. În iarnă, când am avut ofertă pentru el din Turcia, ne-a refuzat, pentru că a spus că vrea să câștige titlul de golgheter, să lupte cu Pandurii pentru un loc de Europa, iar noi am apreciat.
Acum, este rândul nostru să-i întoarcem favorul”, a mai spus Răducan la ”Digi Sport Matinal”.

Săpunaru și Ropotan, titulari cu Congo
Cei trei jucători de la Pandurii Târgu Jiu, Săpunaru, Ropotan și Hora, au evoluat în amicalul susținut de România cu R.D. Congo, în Italia, la Como, scor 1-1.
Săpunaru și Ropotan au fost titulari, în timp ce Hora a evoluat din minutul 68 în locul lui Alibec.
Dacă Săpunaru e sigur de locul său în lotul pentru Euro 2016, Ropotan și Hora trebuie să-l impresioneze pe Anghel Iordănescu pentru a ajunge în Franța.
Convocarea lui Ropotan a atras multe critici ale specialiștilor, dar Edward Iordănescu i-a luat apărarea elevului său. „S-a speculat pe tema convocării lui Ropotan, dar eu vă răspund: Dați-mi alte 2-3 variante mai bune”, a comentat Edi.
Cristi CONSTANTINESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here