Valentin Popa: “Medicii şi asistenţii merită să câştige de 5 ori mai mult!”

1032

Preşedintele UJT Sanitas Gorj, Valentin Popa, a reacţionat în urma publicării articolului privind veniturile de top de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, precizând că medicii şi asistenţii merită să câştige de 5 ori mai mult. În plus, Popa este surprins în mod negativ de poziţia purtătorului de cuvânt al unităţii, considerând că acesta ar fi trebuit să ofere presei răspunsuri şi nu întrebări.

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, face precizarea că veniturile medicilor, despre care cotidianul nostru a relatat în numărul anterior, reprezintă sumele cumulate din salariu, sume câştigate în instanţă şi sume plătite pentru munca în afara programului normal de lucru – respectiv din gărzi. Popa consideră că personalul medical merită salarii mult mai mari. “Medicii şi asistentele merită de 5 ori mai mult. Consider că tot ce înseamnă personal medical din sistemul sanitar este retribuit mult sub valoarea muncii pe care o prestează, lucru recunoscut dintotdeauna de cei care conduc România, în general, şi sistemul sanitar, în special. Din acest motiv, fenomenul social (exodul medicilor şi al asistentelor din România) este unul real şi nu se întâmplă în alt sistem”, a explicat Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

gheorghe stanciu (1)Deranjat de poziţia purtătorului de cuvânt al SJU
Valentin Popa se declară negativ surprins de poziţia purtătorului de cuvânt al unităţii, considerând că acesta ar fi trebuit să ofere presei răspunsuri şi nu întrebări.
“Îmi exprim nedumerirea faţă de poziţia purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, doctorul Gheorghe Stanciu, şef de secţie şi lider de sindicat, care în loc să ofere răspunsuri despre situaţia veniturilor medicilor, pune întrebări, ceea ce mă determină să solicit în mod oficial un răspuns al conducerii Spitalului Judeţean, pe această temă. În caz contrar consider că există o ruptură între conducerea spitalului şi purtătorul de cuvânt al unităţii”, menţionează liderul Sanitas Gorj.
Reamintim faptul că Dr. Gheorghe Stanciu – medicul şef al Secţiei ORL, liderul Sindicatului Medicilor din SJU Târgu-Jiu şi purtătorul de cuvânt al spitalului – a declarat că este hotărât să se adreseze nu doar conducerii Spitalului Judeţean, ci şi instanţei de judecată. “Luni (n.red: 23 noiembrie) ne vom adresa conducerii spitalului şi facem şi o acţiune în instanţă pentru că nu pot să înţeleg cum a fost posibil ca Tribunalul Gorj, care este peste stradă de noi, să le dea câştig de cauză la unii şi altora nu, pe aceeaşi speţă. În mod normal ar trebui să ia toţi acest spor, nu numai cei care au câştigat în instanţă. Ceea ce se întâmplă acum este o discriminare. Am să iau legătura şi cu jurista de la Colegiul Medicilor să lămurim lucrurile. Eu sunt şef de secţie, am Doctorat, am gradaţia cea mai mare şi am luat 62 de milioane lei vechi”, a explicat medicul Gheorghe Stanciu.
Toate aceste discuţii au apărut după ce unii medici au încasat venituri de peste o sută de milioane lei vechi, în această lună, bani ce reprezintă cumulul salariului, al gărzilor şi al sumelor câştigate în instanţă.
Minodora Sucea

7 COMENTARII

 1. Nu ma voi pronunta pro sau contra! Dar voi descrie un fapt, intamplat nu mai demult de luna septembrie 2015, in spitalul 700 din Tg Jiu. Bunica mea a fost internata la neurologie. Sefa de sectie, dna Zegrean, a trecut prin salon doar pentru a fi fotografiata cu bolnavii, nicidecum sa-i intrebe de sanatate. Imi amintesc cu groaza ca picioarele batranei devenisera tumefiate in ultimele doua – trei zile, nimanui nu i-a pasat, iar dna Zegrean i le-a acoperit ca sa nu iese asa in poza. Da, a facut poza, larg zambitoare cu bunica. In aceeasi zi, batrana a murit. Iar pacienti tratati ca bunica mea nu sunt… multi, ci aproape toti, domnule Valentin Popa!

 2. Acest domn isi face treaba,adica isi apara sindicalistii.Punct!Pe de alta parte unde este bunul simt?Domnule Popa,nu spun prea multe…Mi-e sila,de asta!Vedeti calitatea actului medical,apoi cereti salarii…Vedeti amaratii pe care ii trimiteti la cabinete private sau la farmacii pentru a cumpara medicamentele.Nu va roade,undeva,treba asta?
  Chiar asteptati sa rabufneasca populatia?
  Cati morti au pe constiinta medicii si asistentele care merita salariile marite de cinci ori?
  A,scuzati….ce e constiinta?

 3. pentru Pacient(domnule……….)
  se vede ca domnul Popa nu a facut nimic timp de 20 de ani…de aceea au medicii si asistentii „salarii imense”.daca nu era dansul nu beneficiam noi de aceste mariri de salariu pe care le meritam din plin .si il rog pe domnul Popa sa continuie miscarea sindicala si sa mai obtina o noua marire de inca 25% in urmatorul an, ca sa pot sa raman langa familie si sa nu fiu nevoit sa plec in strainatate.Va multumesc.

 4. Sa ia salariul cine merita nu asistentii precum la spitalul din Tg-Carbunesti care Se trezesc ca fac tratament de doua ori la aceeasi persoana in cadrul unei singure sedinte de tratament cu aceleasi medicamente daca nu eram atent i-mi administra de 2 ori acelasi tratament in decurs de 40 de minute

 5. Domnule Popa nu ati inteles nimic.Se vede ca vorbiti ca la partid fara sa va ganditi in acelasi stil zeflemitor.In loc sa aparati drepturile personalului pe care-l aveti la sindicat ar fi bine in primul rand sa aveti un dram de rusine si sa taceti.Ati aratat ce puteti face de 20 de ani ,medicii astia cu salarii imense au aratat deasemenea ce pot face.Nu credeti ca trebuie sa faceti un pas in spate?.Pacientii sunt nemultumiti iar pe voi va intereseaza doar castigul.Asta e pura realitate pe care bineinteles ca nu o vedeti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here