Vâlceanu vrea verificarea utilajelor din CEO

547

Liberalii gorjeni îi solicită noului director general interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, efectuarea unui audit în cadrul companiei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu. El a afirmat că este necesară efectuarea auditului pentru a se trage o concluzie cu privire la activitatea fostului manager al CEO, Laurenţiu Ciurel, revocat din funcţie de Consiliul de Supraveghere al companiei la sfârşitul săptămânii trecute.

“De la angajaţi ai CEO ştim că în contabilitatea acestei companii au fost înregistrate cheltuieli de producţie la capitolul Investiţii, deci au fost făcute asemenea înregistrări pentru a se denatura rezultatul financiar pentru obţinerea de profit. Eu cred că noul director general ar trebui să verifice aceste înregistrări contabile pentru că am înţeles că sunt introduse pe investiţii diverse cheltuieli pentru piese de schimb ale utilajelor, lucruri care nu ar trebui să se regăsească la capitolul investiţii. O altă propunere pe care o avem este efectuarea cât mai repede a unui audit al cărui rezultat să fie publicat pe site-ul companiei, astfel încât să putem să tragem o concluzie cu privire la activitatea fostului director general, Laurenţiu Ciurel”, a precizat Dan Vâlceanu. Totodată, copreşedintele PNL Gorj îi solicită noului director al CEO înfiinţarea unor comisii care să verifice utilajele şi stocurile de cărbune.
cariera“Avem informaţii că în cariere există utilaje care au fost descompletate şi lăsate aşa, sunt lăsate de izbelişte. Cred că este necesară înfiinţarea unei comisii care să constate starea tehnică a fiecărui utilaj şi să ia măsuri pentru remedierea deficienţelor. Mai am o informaţie de la angajaţi ai CEO cu privire la stocurile de cărbune care sunt foarte mici, CEO nu mai are cărbune şi lucrurile sunt foarte grave pentru că şi fronturile de lucru sunt cumva blocate din cauza lipsei de exproprieri. (…) Este nevoie de cărbune şi de aceea cred că ar trebui înfiinţată o comisie care să întocmească un raport privind fronturile de lucru şi situaţia stocurilor de cărbune. Probabil că, în funcţie de condiţiile meteo, s-ar putea ca gigantul energetic să fie iarăşi principalul actor din piaţa de energie”, a mai spus Dan Vâlceanu.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here