Vâlceanu ţine şedinţa de CJ Gorj declarată ilegală

624

În opinia conducerii Consiliului Judeţean Gorj, şedinţa extraordinară solicitată de majoritatea formată din consilierii judeţeni ai PDL, PNL şi PPDD pentru demiterea vicepreşedintelui CJ Gorj din partea PSD nu se poate ţine deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru acest lucru. Acest lucru este contestat însă de liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, care susţine că va organiza şedinţa vineri, chiar şi în lipsa lui Ion Călinoiu şi a consilierilor PSD.

Consiliul Judeţean Gorj a publicat pe site-ul instituţiei un document care atestă faptul că solicitarea consilierilor judeţeni legată de şedinţa extraordinară de vineri nu întruneşte condiţiile legale pentru ca forul judeţean să se întrunească într-o şedinţă cu caracter extraordinar. De altfel, potrivit documentului, atât compartimentul de specialitate juridică şi secretarul judeţului au apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru convocarea unei şedinţe extraordinare, urmând ca proiectele de hotărâre iniţiate de solicitanţi să fie cooptate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna iunie. Obiectul solicitării lor nu constituie condiţiile legale pentru a se întruni într-o şedinţă cu caracter extraordinar.
Răspunsul în cauză nu-l mulţumeşte pe Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, care susţine că va organiza şedinţa şi în lipsa preşedintelui CJ Gorj. “Legea spune că şedinţele convocate de o treime din consilieri, cum e cazul acesteia, nu pot fi altfel decât extraordinare. Nu se specifică niciunde care sunt condiţiile pe care ar trebui să le întrunească un proiect de hotărâre pentru a putea fi încadrat într-o şedinţă extraordinară. (..)Condiţia asta cu calamităţi, cu starea de urgenţă trebuie să o îndeplinească o solicitare a prefectului care vrea să convoace o şedinţă de CJ, nicidecum o solicitare a preşedintelui CJ, a unei treimi din consilieri”, a spus Dan Vâlceanu.

facs la valceanuCine face presiuni?!
Şeful PDL Gorj nu se opreşte aici cu explicaţiile, el anunţând că va întruni şedinţa vineri, aceasta putând fi deschisă chiar de vicele Mădălina Ciolocoi. “Dacă nu vine preşedintele, legea prevede în felul următor: şedinţa va fi condusă de vicepreşedintele desemnat de acesta. Dacă nici vicepreşedintele nu vine, şedinţa va fi condusă de celălalt vicepreşedinte. Dacă niciunul dintre cei doi vicepreşedinţi şi nici preşedintele nu vin, consilierii judeţeni îşi vor alege, prin vot, un alt consilier judeţean care să conducă şedinţa. Practic, din punct de vedere formal, toate prevederile sunt îndeplinite pentru ca această şedinţă să se poată ţine pentru că legea prevedea doar un singur lucru – şedinţele de consiliu judeţean se desfăşoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor în funcţie. Atâta vreme cât ai 17 consilieri la şedinţă, şedinţa se va desfăşura în mod legal”, a conchis Dan Vâlceanu, demonstrând că presează pentru organizarea şedinţei în cauză, atât la PNL, cât şi la PPDD.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

  1. daca nu-l elimina cat mai repede pe ala care nu a avut vreodata carte de munca ,dar tragea in jug cu purtarea cuvantului ,s-ar putea intampla ca sedintele de cj sa le prezideze altcineva.cred ca socrul sau l-a invatat sa cante fals pe la dosuri si atrage nemultumiri cu trimitere la seful.oricum acest personaj nu cadreaza cu functia de vice.palaria prea mare.

  2. nu are tot neamul lui vilceanu carte cit are doamna secretar……dar ce sa i faci daca ,, nu e minte si e interes maxim,, dam in derizoriu.Probabil o sa urmeze sesizari la dna pt abuz in serviciu pt zoica jr si marcau…..atit poate valceanu ….nu ai ce i cere…….nu intreaba nimeni cum a facut avere el si familia lui ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here